Campanie pro-Ponta la megafon. ACL a pârât PSD-ul la Biroul Electoral VIDEO

Campanie pro-Ponta la megafon. ACL a pârât PSD-ul la Biroul Electoral VIDEO
ACL Cluj a depus miercuri o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Cluj, în care semnala faptul că o echipă a PSD Cluj ar fi făcut campanie electorală ilegală în Turda. PSD respinge acuzaţiile, iar BEJ Cluj se pronunţă de-abia joi.

ACL Cluj a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Cluj, în care semnala faptul că, în cursul dimineţii de miercuri, o echipă a PSD Cluj ar fi făcut campanie electorală în Municipiul Turda, fapt ce contravine legii electorale.

"O maşină Logan MCV dotată cu un megafon, cu numărul de înmatriculare CJ-95-EDO, proprietate a proaspătului consilier judeţean PSD Cristian Matei, rula în această dimineaţă pe raza municipiului Turda, iar printr-un spot audio, cetăţenii erau îndrumaţi să voteze candidatul PSD la alegerile de duminica viitoare", se arată într-un comunicat de presă al ACL Cluj.

În acelaşi document, reprezentanţii ACL susţin că "până când Curtea Constituţională a României nu validează rezultatele primului tur de scrutin şi nu se publică decizia de organizare a celui de-al doilea tur, campania electorală este ilegală".

Bogdan Zdrenghea, locţiitorul preşedintelui BEJ Cluj, a declarat pentru ZIUA de CLUJ: "Nu ne-am întrunit încă (n.r. Biroul Electoral Judeţean) pentru a lua în discuţie sesizarea ACL Cluj. Suntem în termenul legal de trei zile, ne vom întruni mâine şi vom da o soluţie la sesizarea ACL".

În replică la sesizarea ACL, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a afirmat că de fapt cei din ACL ar face campanie electorală.

„Eu sunt convins că domnul Cristi Matei îl va susţine pe Victor Ponta şi sunt convins că domnul Cristi Matei este o persoană serioasă şi responsabilă şi că nu a încălcat legea. Campanie electorală este ceea ce fac uiorenii lui Iohannis pe internet, mă refer la acele mesaje legate de diaspora şi alte lucruri prin care cred că pot să obţină capital politic", a spus preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Comenteaza