Samsari auto, cercetaţi pentru evaziune fiscală de 1,4 milioane de lei. Cum au fraudat statul

Samsari auto, cercetaţi pentru evaziune fiscală de 1,4 milioane de lei. Cum au fraudat statul
Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală. Ei ar fi derulat operaţiuni comerciale prin intermediul unei firme clujene fără a achita datoriile către organele fiscale.

Cei doi samsari, unul de 35 de ani din Alba, iar altul de 33 de ani din Cluj, sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 1.360.000 de lei, prin neachitarea impozitului pe profit şi TVA.

Din cercetări a reieşit că bărbatul de 35 de ani, în calitate de administrator al firmei în cauză, ar fi achiziţionat mai multe autoturisme second-hand şi legume, mai precis cartofi, din spaţiul intracomunitar, fără a înregistra operaţiunile în evidenţele contabile şi fără a le declara la organele fiscale.

"Totodată, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani, cu acordul administratorului, s-ar fi ocupat de comercializarea autoturismelor aduse din afara ţării pe teritoriul României, fără a înregistra tranzacţiile", precizează poliţiştii.

În urma celor constatate, cei doi bărbaţi sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

 

 

Comenteaza