Crosul Divelor: 400 de femei vor alerga sâmbătă pentru copiii dependenți de dializă

Crosul Divelor: 400 de femei vor alerga sâmbătă pentru copiii dependenți de dializă
400 de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă în zona sălii de atletism din Parcul Sportiv Universitar ''Iuliu Hațieganu'' pentru a se alătura Crosului Divelor.

Începând cu ora 10:00, ele vor alerga pe distanțe cuprinse între doi și cinci kilometri pentru a strânge fonduri în vederea susținerii Asociației pentru Solidaritate și Empatie "Claudia Safta", care are în grijă 100 de copii cu insuficiență renală cronică, dependenți de hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.

Evenimentul a fost iniţiat de clujeanul Horațiu Morar, președintele Asociației Runners Club, în urma unei experienţe personale. Mai precis, a ajuns să cunoască personal chinurile prin care trece un bolnav dependent de dializă deoarce tatăl său, beneficiarul unui transplant renal funcțional, a suportat ani de zile tratamentul complicat și dureros al dializei.

"M-am implicat trup și suflet în această cauză pentru că am stat de foarte multe ori la căpătâiul tatălui meu, dependent de dializă și care a trecut de foarte multe ori pe lângă moarte până a avut șansa să facă un transplant renal. M-am gândit că dacă un adult poate să se chinuie atât de mult și să meargă la dializă cu gândul că s-ar putea să nu se mai întoarcă în viață, cu atât mai mult mă gândesc la copiii care suferă de această boală cumplită și care au parte de o viață extrem de grea. Le mulțumesc celor 400 de femei frumoase cu inima caldă care vor participa la acest cros și sunt entuziasmat de numărul impresionant al acestora", a declarat el.

Crosul este preambulul unui maraton ce va fi organizat în data de 19 aprilie, la care sunt aşteptaţi să participe peste 1000 de clujeni, pentru aceeași cauză.

Comenteaza