Premiu pentru călătorul un milion pe aeroportul din Cluj, în 2015

Premiu pentru călătorul un milion pe aeroportul din Cluj, în 2015
Călătorul cu numărul un milion a aterizat la Cluj joi, la 14:05.

Conducerile Tarom şi Aeroportului Internaţional Cluj au premiat joi călătorul cu numărul un milion, pe anul 2015. Fericita câştigătoare a fost o doamnă care a călătorit pe ruta internă Bucureşti - Cluj, şi care a aterizat la 14:05. Aceasta a primit un bilet pe orice destinaţie a companiei Tarom, cu un însoţitor, şi produse din partea aeroportului clujean.

Au mai fost premiaţi alţi doi călători, cu numerele 999.999 şi 1.000.001, două doamne care au zburat cu acelaşi avion, de la Bucureşti la Cluj-Napoca.

"Anul acesta am atins pragul de un milion de călători cu două luni mai devreme decât în 2014. Ne-am propus să atingem cifra de 1,4 milioane de călători până la finalul anului, iar în 2016 să ajungem la 1,6 milioane", a spus directorul aeroportului, David Ciceo.

Aeroportul a organizat şi un eveniment inedit: 11 persoane au fost îmbrăcate în costumele tradiţionale ale celor 11 ţări spre care există destinaţii direct de la Cluj.

Directorul David Ciceo a mai declarat că aeroportul clujean a avut în prima jumătate a anului o creştere importantă  a numărului de pasageri chiar la nivel european. "Pe primele 6 luni traficul a crescut cu 30 la sută, vom încheia anul cu o creştere de aproximativ 22-23 la sută. Pe primele 6 luni am fost pe locul 3 în Europa la creşterea numărului de pasageri la categoria de aeroporturi între 1 şi 5 milioane de pasageri. Au crescut ca număr de pasageri toate companiile aeriene, dar şi charterele turistice", a mai afirmat David Ciceo. 

Directorul aeroportului a vorbit şi de planurile de dezvoltare a instituţiei pe care o conduce pentru anul viitor: "În continuare avem destinaţii noi, începând din 19 decembrie Cluj-Dubai, de două ori pe săptămână, un zbor deosebit de important pentru oraşul nostru, şi vom avea, din 28 martie 2016, un zbor la Memmingen, de două ori pe săptămână. Anul viitor vom mai avea creşteri de frecvenţe, compania Lot în 4 ianuarie 2016 va începe zborurile Cluj-Varşovia, de patru ori pe săptămână, şi de asemenea suntem în negocieri şi cu alte companii aeriene. Suntem bucuroşi că avem o contribuţie directă şi indirectă la dezvoltarea Clujului, din toate punctele de vedere, economic, universitar, social. Cele mai importante proiecte pentru anul viitor sunt legarea conexiunii de calea ferată a transportului intermodal, conform Master Planului General de Transport - suntem obligaţi să ne legăm cu calea ferată până în anul 2025, apoi extinderea pistei de decolare-aterizare la 3500 de metri, pentru că există potenţial de zboruri Cluj-New York şi Cluj-Montreal şi extinderea platformelor de parcare a aeronavelor, pentru că în momentul de faţă nu mai avem astfel de locuri de parcare."

 

 

Comenteaza