Poliţiştii le-au declarat război hoţilor de lemne. Ce amenzi au aplicat

Poliţiştii le-au declarat război hoţilor de lemne. Ce amenzi au aplicat
Poliţiştii clujeni au prins miercuri, în urma unor controale, trei conducători auto care transportau, în mod ilicit, material lemnos.

Astfel, în jurul orei 14:30, un bărbat de 24 de ani din Florești a fost depistat pe DN1E60, pe raza localității Gilău, transportând cu un autovehicul şapte brazi.

"În urma controlului efectuat de către polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Gilău, s-a constatat că bărbatul nu deținea acte de proveniență și transport pentru brazi, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de peste 2.600 de lei, iar brazii au fost confiscați și predați în custodie reprezentanților ocolului silvic.

Seara, în jurul orei 19:30, agenţii Secției 9 Poliție Rurală Turda au identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Valea Ierii, care transporta cu un autoturism pe DJ 107 N, pe raza localității Băișoara, circa doi metri steri material lemnos, fără a avea acte de provenienţă sau transport.

Similar cu precedentul caz, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților ocolului silvic.

De asemenea, zece minute mai târziu, în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida - Postul de Poliție Comunal Feleacu au depistat pe raza de competență o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

În urma verificărilor s-a constatat că șoferul acesteia, un bărbat de 31 de ani din comuna Mihai Viteazu, transporta peste 4 metri cubi material lemnos, fără a deține acte de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic.

Comenteaza