Prefectului de Cluj i-a trecut amnezia. A primit informări de la SRI privind neconformitatea dezinfectanţilor utilizaţi în spitale

Prefectului de Cluj i-a trecut amnezia. A primit informări de la SRI privind neconformitatea dezinfectanţilor utilizaţi în spitale
Informări de la SRI privind neconformitatea dezinfectanţilor utilizaţi în spitale au ajuns la Prefectura Cluj, comunică reprezentanţii instituţiei.

"Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de beneficiar legal al unor informaţii furnizate de către SRI, a fost informat cu privire la unele probleme în ceea ce priveşte sănătatea publică în judeţul Cluj", se arată într-un comunicat de presă remis, astăzi, de Prefectura Cluj. "În ceea ce priveşte cele semnalate, prefectul judeţului Cluj a valorificat informaţiile primite respectând prevederile legale în vigoare, prin comunicări cu instituţiile abilitate ale statului. De asemenea, precizăm că, din punct de vedere al conţinutului, informările primite de la SRI, indiferent de subiectul lor, sunt supuse anumitor condiţionalităţi legale", se mai arată în comunicat.

Amintim că, miercuri seara, contactat de reporterii Ziua de Cluj, Ioan Vuşcan a declarat că nu îşi aduce aminte, dar nu exclude posibilitatea să fi primit o asemenea informare: "Vă daţi seama că, de-a lungul timpului, am primit foarte multe informări. Nu-mi amintesc să fi fost informat punctual pe problema asta, dar, dacă am fi primit asemenea informaţii, le-am fi valorificat conform legii, înaintându-le instituţiilor abilitate, că doar nu face prefectura analize de concentraţii ale substanţelor din spitale. Repet, nu-mi amintesc, dar, cu certitudine, dacă am primit o asemenea informaţie, am trimis-o la DSP".

Potrivit comisiei parlamentare pentru controlul SRI, în perioada 2011-2016 atât Consiliul Judeţean Cluj, cât şi Prefectura Cluj au primit informări de la serviciul secret menţionat privind neconformitatea dezinfectanţilor utilizaţi în spitale.

„În ceea ce priveşte, în mod specific, SC HEXI PHARMA CO. SRL: în planul acţiunilor preventive realizate de SRI, în perioada verificată, 2011 - 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (Ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucureşti", se spune în comunicatul comisiei parlamentare de control a SRI.

Cei care au trecut, în intervalul de timp menţionat, pe la conducerea celor două instituţii clujene menţionate nu-şi amintesc, însă, nimic. Citeşte ce au declarat aceştia AICI.

Comenteaza