CONTROVERSAT: „Dacă Iisus ar coborî pe pământ, patriarhul l-ar răstigni a doua oară"

CONTROVERSAT: „Dacă Iisus ar coborî pe pământ, patriarhul l-ar răstigni a doua oară
Un clujean tot mai cunoscut tună şi fulgeră împotriva bisericii, despre care crede că nu mai este de partea oamenilor. „Iisus a venit pe un Mercedes sau pe un măgar?", s-a întrebat el, într-o emisiune la Realitatea FM Cluj.

Tânărul actor clujean Bogdan „Bob" Rădulescu, cunoscut pentru apariţiile sale în emisiunile Epic Show, de la Prima TV, şi Cenzurat, de la Look TV, a devenit unul dintre contestatarii vehemenţi la adresa Bisericii. Invitat la radio Realitatea FM, Rădulescu a explicat care este momentul în care s-a supărat iremediabil pe cler.

„În vara lui 2013, copilul meu, care avea un an, era internat cu infecţie urinară la Spitalul de copii, pe Calea Moţilor. Medicul era bine intenţionat, dar ne-a explicat că nu are nimic din ce era necesar. Copilul nu mai era la urgenţe, era deja pe secţie, şi am primit o listă de antibiotice, seringi, pansamente... Tot a trebuit să cumpărăm. Şi alergând pe Calea Moţilor, din farmacie în farmacie, am trecut pe lângă biserici care îşi schimbau acoperişul din tablă cu acoperiş de cupru. În momentul în care ne mor copiii şi părinţii în spitale, pentru că nu sunt bani de medicamente, iar condiţiile sunt proaste, tu să ai bani să schimbi acoperişul unor biserici? Asta vi se pare normal? Este vizibil în stânga şi în dreapta că bisericile sporesc ca ciupercile aurite, acoperite cu bolte de cupru, în vreme ce alte instituţii sunt nedreptăţite", a spus „Bob" Rădulescu.

Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care actorul clujean a decis să intre în politică. El este membru al Uniunii Salvaţi România, un partid aflat în plină formare la nivel naţional şi din care fac parte numeroşi oameni care au protestat în stradă, cu diverse ocazii.

„Dacă ar fi după mine, nu aş mai da bani Bisericii. A primit suficienţi. Trebuie să se afişeze bugetele transparent, în faţa presei: cultele au primit fonduri în cuantum de atât, spitalele de atât. În momentul în care cele două vor fi la egalitate, putem discuta. În prezent, piramida pe care se află biserica e enormă, iar sănătatea şi educaţia stau pe o grămăjoară ca un muşuroi de cârtiţă. Aşa că în următorii zece ani toţi banii ar trebuie redirecţionaţi, astfel încât raportul să se echilibreze", a menţionat „Bob".

Clujeanul a vorbit şi despre preoţi, pe care i-a acuzat că au pierdut calea arătată de Iisus. „Credinţa şi spiritualitatea sunt în sufletul fiecăruia. Dumnezeu este în fiecare dintre noi. Eu mă rog la mine, pentru că am suflet, am suflare divină. Biserica ar trebui să se uite la modelul său de om. Fiecare companie are în fruntea sa un CEO; al creştinismului este Iisus. Patriarhul ortodox şi clerul ar trebui să se uite la Iisus şi să se întrebe: „Iisus a venit pe un Mercedes? A, a venit pe un măgar. Care a fost stilul său de viaţă? Seamănă cu al nostru? Cum ar fi să luăm de la noi şi să le dăm celor nevoiaşi?". Biserica are o avere declarată de peste 3 miliarde de euro şi a chemat presa când face o donaţie de 60.000 de euro pentru un computer tomograf, pe care l-a oferit unui spital din Bucureşti. Pe partea celalată ia însă milioane de euro de la stat. Americanii îşi pun o întrebare, când sunt indecişi: What would Jesus do? Ce ar face Iisus? Eu cred că ar vinde tot. Eu sunt credincios în acea formă de energie, de iubire, de adevăr, de curăţenie de care vorbea Mântuitorul. Sunt însă împotriva Bisericii, care demult nu mai este ce am eu nevoie. Biserica face concurenţă marilor corporaţii şi nu mai este de partea noastră; este deplasată şi ar trebui adusă pe adevărata sa cale", a conchis actorul.

DECLARAŢIE
„Când a scos zarafii din casa Tatălui Său, Iisus le-a răsturnat toate mesele. Dacă ar reveni pe pământ în 2016, ar face la fel: ar intra în Catedrala Mânturii Neamului şi în business-ul Bisericii şi le-ar întoarce cu capul în jos. Iar patriarhului i-ar spune „tipule, nu mă reprezinţi". Şi, pentru a doua oară, ar fi răstignit. Patriarhul ar fi de data aceasta fariseul care l-ar răstigni, spunându-le oamenilor „Acesta nu este fiul Domnului". Şi ar mai trebui să aşteptăm încă 2.000 de ani"
Bogdan „Bob" Rădulescu, actor

 

Comenteaza