Cum circulăm cu mașina pe cod galben. Ninsori mari în Ardeal

Cum circulăm cu mașina pe cod galben. Ninsori mari în Ardeal
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 1 decembrie, ora 17:00 – 02 decembrie, ora 08:00, o informare de cod galben.

Acesta prevede ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, nordul și centrul țării. În acest caz, la recomandarea Inspectoratului General al Poliției, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor.

"Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!", specifică instituția.

Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme, CNAIR acționează acolo unde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant. 

"În zona de munte și acolo unde stratul de zăpadă s-a așternut deja, recomandăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite. Reamintim că respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială", conform conducerii CNAIR.

În intervalul 30 noiembrie, ora 16:00 - 1 decembrie, ora 05:00, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi s-a acționat cu 377 de autoutilaje si s-au răspândit 1.106 tone material antiderapant și 0,6 tone de clorură de calciu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, se pot accesa pe pagina de internet www.cnadnr.ro, dar și paginile de socializare de Facebook și de Twitter ale CNADNR.

Comenteaza