Dosarul fostului deputat clujean Adrian Gurzău, mutat la Tribunalul Bucureşti

Dosarul fostului deputat clujean Adrian Gurzău, mutat la Tribunalul Bucureşti
În octombrie 2016, Adrian Gurzău a fost acuzat de trafic de influenţă în dosarul "Carpatica Asig", ulterior, fostul deputat a ajuns la o înțelegere cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă cu suspendare după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Dosarul lui Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în cazul Carpatica, a fost mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti, la cererea fostului demnitar, după ce judecătorii au constatat că nu mai are calitatea de deputat.

Fostul deputat clujean a ajuns la o înțelegere cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de doi ani și opt luni cu suspendare, înţelegere care trebuia aprobată şi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Pentru că între timp, Gurzău a pierdut calitatea de deputat, marţi, instanţa supremă a decis că "admite excepţia de necompetenţă materială după calitatea persoanei şi trimite cauza la Tribunalul Bucureşti", relatează news.ro.

Urmează că tribunalul să analizeze acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi să aprecieze dacă acceptă pedeapsa negociată cu DNA.

În octombrie 2016, deputatul Adrian Gurzău a fost acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care sunt cercetaţi sub control judiciar fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, soţul fostului procuror-şef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, şi omul de afaceri Ion Sorin Tatu.

Potrivit procurorilor, în perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, în calitate de membru şi, începând din 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău, deputat şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între acea firmă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig, în calitate de beneficiar.

"Contractul sus-menţionat a fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea şi în complicitate cu inculpata Toncescu Angela. Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de «relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing», pe o durată minimă de cinci ani", susţin procurorii.

"Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea ASF astfel încât membrii Consiliului ASF să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a SC Carpatica Asig SA, deşi prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvenţă a SC Carpatica Asig SA", au mai arătat procurorii.

 

 

Comenteaza