Peste 1.000 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului. Jandarmeria a luat măsuri speciale

Peste 1.000 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului. Jandarmeria a luat măsuri speciale
Peste 1.000 de oameni protestează în Piața Victoriei față de adoptarea OUG privind modificarea, marți seară după ora 22:00, a codurilor penale și de procedură penală.

Jandarmeria a luat, încă de la prima oră, măsuri de întărire a dispozitului de pază a Guvernului, în zonă fiind trimise trei echipaje şi mai mulţi jandarmi.

În noaptea de marţi spre miercuri, la toate toate intrările de la Palatul Victoria au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibilă intrare a protestatarilor. 12.000 de oameni au protestat, imediat după anunţul Executivului, în faţa Palatului Victoria. 10.000 de oameni au ieşit în stradă şi la Cluj-Napoca. Proteste au fost şi la Iaşi, Sibiu sau Timişoara. 

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25.

Comenteaza