Săgeată albastră pe linia Cluj - Târgu-Mureș

Săgeată albastră pe linia Cluj - Târgu-Mureș
Trenul spre Cluj-Napoca nu va mai avea vagoane clasice, ci va fi de tip săgeată albastră, cu automotor.

Valabil pentru un an de zile, noul mers al trenurilor va aduce mici modificări și pentru trenurile ce ajung sau pleacă din Târgu-Mureș. Orele de plecare și sosire au fost puțin modificate, iar trenul spre Cluj-Napoca nu va mai avea vagoane clasice, ci va fi de tip săgeată albastră, cu automotor.

"În afară de orele de sosire/plecare care diferă față de mersul trecut cu plus sau minus 10 minute, Au intervenit schimbări în ceea ce privește garniturile călătorilor și aici amintim trenul Târgu-Mureș - Cluj care va circula în mers de accelerat, de interregio, format din automotor, cu transbordare în Stația Cluj la trenul de Budapesta. O altă modificare, este tren introdus la Bistrița de la Deda”, a spus șeful Stației de Călători CFR Tîrgu-Mureș, Vasile Bora, la Radio Mureș.

În 2018 rămâne în vigoare trenul sezonier către Mangalia în perioada 15 iunie – 15 septembrie care, în acest an, a circulat la capacitate maximă din Târgu-Mureș. Aceasta înseamnă trei vagoane cu peste 300 de călători, în fiecare zi. Conducerea CFR Târgu-Mureș face demersuri ca de anul viitor să fie reintroduse vagoanele de tip cușetă, iar asta la cererea a numeroși pasageri.

La nivel național, de duminică vor circula zilnic între 1.200 și 1.300 de trenuri. Luni, în 11 decembrie, vor fi puse în circulație și trenurile zăpezii către destinații montane precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani. 

Comenteaza