Trei mii de clujenii în stradă: ”Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie!” Un nou protest împotriva Legilor Justiției GALERIE FOTO - VIDEO

Trei mii de clujenii în stradă: ”Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie!” Un nou protest împotriva Legilor Justiției GALERIE FOTO - VIDEO
Marșul este programat duminică, între orele 18:00 și 23:00, pe un traseu care se întinde din centru orașului până în cartierul clujean Mănăștur, pe o lungime de 7,2 kilometri.

"Cluj-Napoca, suntem într-o situație critică pentru România. În fiecare zi din perioada următoare e important să fim cu ochii pe ei. Fiecare zi contează. Veniți cu noi, va fură și pe voi! Marți, se votează prima din cele trei legi ale justiției în Camera Deputaților.

Hai să fim cu toții în stradă si să dăm alarma duminică! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie! E nevoie de următoarele: oale/cratițe/capace/polonice/linguri. Ia-ți oala și polonicul din dotare și hai să trezim tot Clujul! Începem cu Mănășturul! Și nu uitați, suntem cu toții în aceeași oală!

TRASEU: Traseu Mănăștur (7,2 km), Clopot - str. Memorandumului - str. Motilor - Calea Mănăștur - str. Primăverii - str. Izlazului - Str. Câmpului - Calea Mănăștur - str. Moților - str. Petru Maior - Piața Lucian Blaga - str. Napoca - Piața Unirii - Clopot", au precizat organizatorii, pe pagina de Facebook special creată pentru acest eveniment Suntem cu Toții în Aceeași Oală.

UPDATE

ora 18.00 - S-au adunat primele grupuri de protestatari la Monumentul Memorandiștilor

ora 18.10 - Oamenii au asupra lor vuvuzele, farfurii și linguri, în general obiecte care să producă zgomot. Apar și steaguri ale României dar și ale Uniunii Europene

ora 18.20 - Sunt deja 200 de protestatari în centrul Clujului. Se strigă "Justiție, nu Corupție!". "România, trezește-te! Clujule, trezește-te!", "Dragnea și ai lui, trădătorii neamului!"

ora 18.25 - S-au confecționat pancarte cu "Uniți, salvăm toată România!", "Suntem cu ochii pe voi!", "Cluj, cu toții în stradă pentru Justiție!"

ora 18.30 - Sunt mulți tineri, dar și mulți pensionari care au lăsat deoparte Târgul de Crăciun pentru a protesta în această seară. Printre participanți, senatorul USR Mihai Goțiu. Manifestații încep să bată în oale și ulcele. Numărul participanților la protest a crescut la 500.

ora 18.34 - "PSD, Ciuma roșie!", este ceea ce se poate citi pe cele mai multe pancarte

ora 18.37 - Liderii manifestației spun că "Da, se mai poate schimba ceva! După Colectiv a căzut guvernul!" sau "Am reușit să blocăm ticăloșia Roșia Montană, hai să oprim și o ticăloșie mai mare!"

ora 18.44 - Înainte de începerea protestului, a avut loc o slujbă de comemorare a Regelui Mihai. Se transmite din nou mesajul Regelui din Decembrie 1989, de după căderea comunismului. Se scandează "Afară, afară cu PSD din țară"

ora 18.45 - Coloana de protestari pornește în marș către cartierul Mănăştur. Se scandează "Noi nu suntem o nație de hoți!"

ora 18.47 - Manifestanții cer clujenilor să se alăture protestului: "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!"

ora 18.50 - În acest moment, circulația pe strada Memorandumului este blocată!

 

ora 18.58 - Coloana a ajuns în dreptul primăriei! Mulțimea este acompaniată de claxoanele autobuzelor. Se scandează "DNA să vină să vă ia!"

ora 19.01 - Numărul manifestanților a crescut la circa 2.000

ora 19.05 - Pe Calea Moților se permite circulația mașinilor pe banda 1 în ambele sensuri de mers

ora 19.07 - Se scandează: ”Anticipate, anticipate!”

ora 19.13 - Protestatarii sunt acum în dreptul Spitalului de copii. Jandarmii și polițiștii îi dirijează pe manifestanți pe centrul șoselei

ora 19.15 - Sunt circa 3.000 de clujeni care protestează la această oră pe un frig pătrunzător. Ei cer oamenilor aflați pe trotuare să li se alăture

ora 19.19 - Inamicul public numărul 1: președintele PSD, Liviu Dragnea. Se scandează: ”Demisia, demisia!"

ora 19.21 - Coloana a ajuns în dreptul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară de pe Calea Mănăștur

 

ora 19.34 - Pe sensul de coborâre dinspre Manastur se circulă bară la bara

ora 19.43 - Coloana a ajuns în cartierul Mănăștur. Se scandează: "Nu, noi nu suntem o nație de hoți", "DNA să vină să vă ia!"

ora 19.52 - Protestatarii îi scot pe clujeni în balcoane și sunt aclamați de către aceștia. Între timp mulțimea s-a mai dispersat. La finalul coloanei se află un șir lung de troleibuze care înaintează în ritmul mulțimii

ora 19.59 - Marșul nu va fi direcționat pe Calea Floreşti, ci pe sub Podul Calvaria. Protestul va continua pe traseul Blvd. Primăverii - str. Izlazului - Str. Câmpului

ora 20.01 - Se scandează: "Nu vrem să fim conduși de hoți!", ”Nu stați la căldură, PSD vă fură"

ora 20.22 - Manifestanții au traversat cartierul Mănăștur. Coloana se află pe strada Câmpului. Numărul participanților a scăzut, cei rămași se îndreaptă spre centrul orașului

ora 21.15 - Protestatarii au ajuns în centrul orașului

Comenteaza