Raport devastator al șefului Poliției Române. Pedofilul, protejat ani la rând

Raport devastator al șefului Poliției Române. Pedofilul, protejat ani la rând
Guvernul a publicat raportul Poliției Române privind cazul pedofilului-polițist. 22 de polițiști sunt cercetați disciplinar ca urmare a menținerii în funcție a lui Eugen Stan.

Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, i-a prezentat vineri premierului raportul pe care i l-a solicitat cu privire la anchetele legate de polițistul acuzat de pedofilie. Premierul i-a solicitat acest raport la ședința de guvern de miercuri, când i-a dat termen o săptămână și a anunțat că nu îl schimbă din fruntea politiei, așa cum propusese ministrul Carmen Dan.

În raport apar și informații despre constituirea dosar penal pe numele polițistului acuzat de pedofilie în anul 2016, în urma unei plângeri depuse de o femeie care susținea că fusese agresată sexual de acesta. Totodată, sunt prezentate rezultatele unor verificări prealabile, precum și deficiențele descoperite.

Potrivit raportului, la data de 05.01.2018 (vineri), oră 10:30, un băiat în vârstă de 9 ani și 7 luni și o față în vârstă de 5 ani și 11 luni au fost agresați sexual de către un bărbat (autor neidentificat) în liftul unui bloc situat în Sectorul 6 al Municipiului București.

Evenimentul a fost semnalat, la oră 11:06, Direcției Generale de Police a Municipiului București (D.G.P.M.B.) prin SNUAU-112, context în care, la oră 11:20, un echipaj de ordine publică din cadrul Secfiei 22 - D.G.P.M.B. s-a deplasat la față locului, a contactat reprezentantul legal al minorilor și a solidtat intervene a echipei operative competențe în efectuarea cercetării la față locului.

A fost efectuată cercetarea la față locului, context în care au fost ridicate urme papilare, precum și imagini provenite de la un sistem video de supraveghere din imobilul unde a avut loc evenimentul. De asemenea, pe parcursul investigațiilor au fost stabilite semnalmentele autorului faptei, care au fost diseminate polițiștilor aflați în dispozitivul de ordine și siguranță publică de la nivelul secliilor de police din Sectorul 6 - D.G.P.M.B.

La data de 05.01.2018, oră 17:57, D.G.P.M.B. a introdus în sistemul de raportare a evenimentelor informații privind cazul, acestea fiind furnizate automat, prin dispecerat, atât Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) cât §i Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.).

În seară aceleași zile, începând cu oră 21:23, D.G.P.M.B. a informat mass-media cu privire la faptul că în cauza a fost întocmit un dosar penal (comunicat de presă) și, prin intermediul mai multor intervenții directe la posturi de televiziune, a fost solicitat sprijinul populației pentru comunicarea unor informații care să conducă la identificarea autorului.

La data de 06.01.2018 (sâmbătă), în jurul orei 09.00, Inspectorial general al Polifiei Române a analizat cazul împreună cu conducerea D.G.P.M.B. și a dispus alocarea de resurse suplimentare în vederea identificării cu celeritate a autorului, context în care, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București care a delegat Servidul Omoruri din D.G.P.M.B. să efectueze activity de urmărire penală în cauza.

Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B. și sperialisti criminaliști an reluat activitatea de cercetare la față locului, în cadrul căreia au fost ridicate alte categorii de urme. De asemenea, au fost efectuate investigații și ridicate înregistrări de la 10 camere video amplasate în zonă limitrofa locului faptei. După ridicarea înregistrărilor video, acestea au fost vizualizate și prelucrate, fiind obținute, prin capturi video, noi imagini ale autorului (fotografii). Totodată, a fost realizat un profil al acestuia.

Pe parcursul zilei de 06.01.2017, la nivelul D.G.P.M.B., au fost distribuite în rândul politistilot fotografia autorului și semnalmentele acestuia, și s-a solicitat, în mod repetat prin intermediul mass-media și al rețelelor de socializare, sprijinul populației pentru comunicarea unor informații care să conducă la identificarea autorului.

La data de 07.01.2018 (duminică), oră 15:20, șeful Servidului Omoruri a pus, la dispoziția conducerii D.G.P.M.B., 10 fotografii noi (capturi video) ale agresorului care au fost prezentate efectivelor care urmau să între în serviciu și mediatizate prin intermediul mass-media.

Tot la data de 07.01.2018, în jurul orei 17:00, Brigadă Rutieră a informat Servidul Omoruri cu privire la faptul că semnalmentele agresorului corespund cu cele ale agentului de poliție Stan Eugen.

Începând cu acest moment, organele de urmărire penală au efectuat verificări cu privire la informația primită și acte procedurale specifice. Ulterior Parchetul de pe lângă Tribunalul București a autorizat măsuri de supraveghere tehnică a agentului Stan Eugen, din cadrul Brigăzii Rutiere a D.G.P.M.B.

A doua zi, 08.01.2018 (luni), începând cu oră 10:00 polițistul Stan Eugen a fost chemat la audieri la Serviciul Omoruri, iar, ulterior, începând cu oră 16:00, față de acesta a fost luată măsură reținerii.

Raportul poate fi citit aici

 

Comenteaza