Sindicaliștii din învățământ suspendă protestul de joi

Sindicaliștii din învățământ suspendă protestul de joi
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant care a pichetat, miercuri, Ministerul Muncii, nemultumit de faptul ca revolutia fiscala a afectat veniturile din educatie, a anuntat ca a decis suspendarea protestului anuntat pentru joi, in urma discutiilor avute cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

"In urma discutiilor care au avut loc astazi, 21.02.2018, cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a decis suspendarea protestului anuntat pentru maine", a anuntat printr-un comunicat de presa FSLI, citat de Hotnews.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat, luni, ca a decis declansarea protestelor, astfel ca miercuri si joi sindicalistii picheteaza sediul Ministerului Muncii, ei cerand, intre altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit si renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun ca a creat discriminari atat in randul anajatilor din sistemul bugetar, cat si in randul angajatilor din invatamant.

Care erau cererile FSLI, asa cum au fost anuntate luni:

FSLI cere Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit.

FSLI solicita Guvernul renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 intre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind pozitionat intre 1,64 si 2,76, in treimea inferioara a grilei de salarizare. Precizam faptul ca majorarea acordata la 1 ianuarie 2018 nu poate sa acopere nici macar rata inflatiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajatilor din educatie sa fie cat mai scazut.

FSLI cere modificarea de urgenta a Legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea bugetarilor, intrucat a creat discriminari atat in randul anajatilor din sistemul bugetar, dar si in randul angajatilor din invatamant. Reincadrarea personalului didactic, pe aceasta lege, incepand cu data de 1 iulie 2017, a dus la situatii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine platit decat personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I.

FSLI solicita Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel incat cadrele didactice sa se poata pensiona cu trei ani inainte de implinirea varstei standard. Nivelul de suprasolicitare neuropsihica, precum si cazurile medicale, care ii impiedica pe colegii nostri sa isi desfasoare activitatea la catedra in conditii normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii."

 

Comenteaza