EVENIMENT. Profesorii de română şi istorie din cinci ţări învaţă la Cluj despre realităţile româneşti

EVENIMENT. Profesorii de română şi istorie din cinci ţări învaţă la Cluj despre realităţile româneşti
Un număr de 43 de profesori de limba română şi de istorie din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Iugoslavia şi Ungaria învaţă la Cluj despre identitatea culturală şi lingvistică a comunităţilor româneşti din statele vecine, în cadrul unei Şcoli de Vară care începe luni.
în cadrul Şcolii de Vară profesorii învaţă despre realităţile istorice, demo-etnografice şi culturale ale comunităţilor româneşti din jurul României, dar şi despre istoria şi arheologia din spaţiul românesc, lumea medievală românească, realităţile politice şi confesionale în Transilvania sfârşitului de secol al XVII-lea sau arhitectura şi pictura bisericilor de lemn din Bihor.

“Prin intermediul acestor activităţi se doreşte popularizarea în rândul comunităţilor româneşti din afara frontierelor ţării a sistemului de învăţământ românesc, acţiunea fiind, de asemenea, şi un curs de perfecţionare a cadrelor didactice care activează în cadrul acestor comunităţi româneşti”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Cluj.
A şasea ediţie a Şcolii de Vară “Provocările istoriei ca ştiinţă şi materie de învăţământ la începutul mileniului trei” are loc între 5 şi 11 iulie în organizarea revistei Tribuna şi a Consiliului Judeţean Cluj. Cursul este finanţat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Comenteaza