Câteva mii de persoane participă la înmormântarea poetului Adrian Păunescu

Câteva mii de persoane participă la înmormântarea poetului Adrian Păunescu
Câteva mii de persoane participă la această oră în Bucureşti la înmormântarea poetului Adrian Păunescu. UPDATE Trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu, în zona unde odihnesc Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, George Coşbuc sau Mihail Sadoveanu.

Înainte de slujba de îngropare mai multe persoane din mediul cultural au susţinut discursuri în care au evocat personalitatea poetului Adrian Pănescu. Între vorbitori s-au numărat  Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Varujan Vosganian, vicpereşedinte al Uniunii sCiitorilor din România sau muzicianul Victor Socaciu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului a fost scos din Anteneul Român după ora 12.30, în aplauzele a mii de oameni prezenţi în zonă.

Cortegiul s-a deplasat apoi spre Biserica Boteanu pentru slujba de înmormântare, după care trupul poetului va fi îngropat, cu onoruri militare, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu.

Vineri şi sâmbătă la sediul Uniunii Scriitorilor din România şi apoi la Ateneul Român foarte multe persoane cunoscute public au venit să îşi ia rămas bun de la poet. Între aceştia s-au numărat preşedintele României, Traian Băsescu, fostul preşedinte Ion Iliescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia.

Comenteaza