Cutremur de 8,9 în Japonia. Sute de morţi găsiţi pe o plajă IMAGINI ŞOCANTE / UPDATE

Cutremur de 8,9 în Japonia. Sute de morţi găsiţi pe o plajă IMAGINI ŞOCANTE / UPDATE
Cutremurul s-a produs la o adâncime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio.

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9 a zguduit, în această dimineaţă, în jurul orei 7:30, coasta de nord-est a Japoniei. Cutremurul s-a simţit şi la Tokio.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La puţin timp după cutremur au avut loc două replici de 6,4, la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o nouă replică, cu magnitudinea de 6 grade.

Autorităţile au emis alertă de tsunami. Valurile ar putea ajunge la şase metri. A fost emisă alertă de tsunami şi pentru Rusia, Insulele Marcus, Hawaii şi Marinele de Nord. 10 persoane au murit şi zeci de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu.Oraşul Onahama a fost lovit de valuri de 4 metri care au măturat totul în cale. Un tsunami de patru metri înălţime a fost observat în prefectura Iwate şi a provocat pagube la Kamaishi.

UPDATE Numărul morţilor a ajuns la 32. Deşi nu există scurgeri radioactive, Japonia a declarat stare de alertă nucleară. Toate centralele nucleare au fost închise încă dinainte de producerea cutremurului.

Mii de oameni sunt blocaţi pe aeroporturi. Avioanele sunt ţinute la sol. Mai multe companii şi-au anulat zborurile către Japonia.

UPDATE 2 Numărul deceselor a urcat la 59

UPDATE 3 Între 200 şi 300 de cadavre au fost găsite pe o plajă din Sendai, în nord-estul Japoniei, afectat de un cutremur puternic urmat de tsunami, a anunţat agenţia Jiji.

Reuters a transmis imagini surprinse din avion, deasupra oceanului, care surprind valul tsunami.

Comenteaza