Preşedintele Comisiei pentru Agricultură a PE, Doctor Honoris Causa la Cluj

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură a PE, Doctor Honoris Causa la Cluj
Preşedintele Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, Paolo de Castro, primeşte mâine la Cluj titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Paolo de Castro este profesor la Universitatea din Bologna iar ceremonia este programată pentru mâine la ora 11.30 în Aula Magna a universităţii. La eveniment participă printre alţii comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, ministrul Agriculturii Valeriu Tabără şi primarul Sorin Apostu. Titlul este acordat "pentru contribuţia adusă la dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice agricole din România şi pentru promovarea politicilor agricole comune în cadrul Uniunii Europene", conform diplomei care va fi înmânată mâine.

Ceremonia are loc în cadrul conferinţei "Politica Europeană Agricolă Comună şi Învăţământul superior agricol" care începe mâine la USAMV şi care include şi inaugurarea primului Institut al Ştiinţelor Vieţii din ţară, la universitatea clujeană.

Comenteaza