Atac la un bancomat din Piaţa Cipariu FOTO / VIDEO

Atac la un bancomat din Piaţa Cipariu FOTO / VIDEO
Sediul dezafectat al unei agenţii bancare din Piaţa Cipariu a fost spart. Hoţii au vrut să fure banii din bancomat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Alma Brehariu, incidentul a avut loc în jurul orei patru dimineaţa.

Agenţia aparţine reţelei Alpha Bank însă nu mai era funcţional de mai multe luni. Toate echipamentele şi mobilierul din încăperile agenţiei au fost mutate.

Sediul băncii nu a mai era funcţional încă din 4 martie, când activitatea sa a fost mutată în Piaţa Mihai Viteazu.

Brehariu spune că poliţiştii au fost sesizaţi de către agenţii unei firme de pază, care au venit la faţa locului după ce hoţii au declanşat sistemul electronic de securitate montat în interiorul bancomatului.

"Anchetatorii au format un cerc de persoane suspecte şi continuă cercetările în vederea depistării şi identificării suspecţilor pentru tragerea la răspundere penală a acestora pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt", mai arată ea. Purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a precizat care este modul în care hoţii au pătruns în incintă, având în vedere că uşa de la intrare nu părea forţată. "Sunt informaţii din anchetă, care nu pot fi făcute publice cât timp aceasta este în derulare", a explicat ea.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Alpha Bank, Elena Niţă, spune că nu au fost înregistrate niciun fel de pagube. "ATM-ul era funcţional, dar unitatea nu mai era operaţională. Nu a fost nicio pagubă", a spus ea. Niţă a explicat că "nicio sumă de bani" nu a fost sustrasă din bancomat, însă a evitat să confirme dacă în ATM erau disponibile, la ora spargerii, sume de bani. "ATM-ul era funcţional, fiind plasat stradal. Sistemul electronic de securitate al ATM-ului a alertat compania de securitate, care a acţionat conform planului de pază şi împreună cu Poliţia a intervenit operativ iar tentativa de jaf a fost dejucată", a explicat ea.

 

Comenteaza