Statistica: recensământul se încheie complet în această noapte VIDEO

Statistica: recensământul se încheie complet în această noapte VIDEO
Patru procente mai lipseau astăzi la orele amiezii pentru ca recensământul să fie complet în întreg judeţul. Reprezentanţii Direcţiei de Statistică susţin că există toate şansele ca recenzarea să se încheie complet în această noapte, la ora 00:00, aşa cum era planificat. Primăria şi prefectura vor stabili amenzile pentru cei câteva mii de clujeni care nu au fost de găsit la recensământ.

Peste 620.000 de persoane au fost recenzate până acum în judeţul Cluj.

"După 11 zile de recensământ în judeţul cluj procentul de recenzare este de 96,1%, acelaşi procent este şi la municipiul Cluj-Napoca. Cei care n-au fost recenzaţi au obligaţia legală să se prezinte la primărie, acolo e organizată activitatea de recenzare", spune şeful Direcţiei Regionale de Statistică din Cluj, Codrea Pop.

De altfel clujenii pe care recenzorul nu i-a găsit acasă s-au înghesuit astăzi la uşa primăriei.

"Peste 200 de clujeni au solicitat să fie recenzaţi la primărie având în vedere că nu au putut să se întâlnească cu recenzorul şi nu au fost găsiţi la domiciliu", spune purtătorul de cuvânt Oana Buzatu. "Am fost plecat din ţară şi ca să ne facem datoria civică am venit la primărie pentru că astăzi e ultima zi", a spus un clujean. "Am vrut să fac parte din recensământ şi să-mi spun opiniile legat de ce mă caracterizează", a adăugat şi o tânără care a venit astăzi la Primărie pentru a fi şi ea recenzată.

Persoanele care au refuzat să participe la acest recensământ riscă amenzi cuprinse între 1500 şi 4500 de lei. Primăriile şi prefectura sunt instituţiile abilitate să decidă asupra aplicării acestor sancţiuni.

Comenteaza