Negocieri eşuate la Nokia VIDEO

Negocieri eşuate la Nokia VIDEO
Angajaţii concediati de la Nokia vor primi fiecare între trei şi şapte salarii de încadrare, în funcţie de câţi ani au lucrat în fabrică. La asta se adaugă un telefon performant în valoare de circa 165 de euro.

Sindicaliştii care au negociat cu staful Nokia se declară mulţumiţi, în timp ce angajaţii, dezamăgiţi, şi-au huiduit liderii, la aflarea veştilor.

Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depăşind prevederile legislaţiei din România, şi reprezentând trei salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă un salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie.

Nokia va oferi, de asemenea, o perioadă de graţie, din 1 ianuarie 2012 până la sfârşitul lunii martie 2012, reprezentând o perioadă suplimentară plătită, care să le permită angajaţilor care îşi pierd locul de muncă să se adapteze şi să se concentreze asupra re-angajării.

În medie, un angajat al Nokia România va primi 4.000 de lei. La asta se adaugă un telefon inteligent produs chiar la fabrica din Jucu. Angajaţii se declară nemulţumiţi de rezultatul negocierilor.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza