Copiii rămaşi pe drumuri se întâlnesc mâine cu părinţii lor, la mall

Copiii rămaşi pe drumuri se întâlnesc mâine cu părinţii lor, la mall
Copiii lăsaţi în grija instituţiilor pentru protecţia minorilor se întâlnesc mâine cu părinţii lor, la Iulius Mall, într-un eveniment organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor.

Proiectul, desfăşurat sub sloganul: "Inimi deschise! Familii deschise pentru copii", presupune participarea specialiştilor din domeniul Protecţiei Copilului, a familiilor adoptatoare cu copiii lor, a unor personaje de poveste şi clowni ce vor anima atmosfera, dar şi a publicului larg. Pe întreg parcursul derulării evenimentului se vor desfăşura ateliere cu jocuri pentru copiii prezenţi - atelier de ştafete, atelier de desen, atelier cu jocuri de echipă şi comunicare, atelier cu jocuri distractive, atelier de cultură generală, atelier cu probe "Câştigi în 60 de secunde".

"În urma muncii susţinute a echipei de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, dar şi a campaniilor de publicitate efectuate, se constată salturi cantitative în ceea ce priveşte numărul familiilor adoptatoare şi a copiilor adoptaţi", spune conducerea DGASPC. În cursul acestui an, până la această dată, 53 de persoane sau familii au solicitat informaţii despre programul de adopţie, 33 familii au solicitat evaluarea în vederea obţinerii atestatului de familiei sau persoană aptă să adopte. În urma evaluării au fost eliberate, până la această dată, 36 de atestate. Numărul copiilor încredinţaţi în vederea adopţiei este de 30, iar numărul adopţiilor încuviinţate până la această dată a ajuns la 26 doar în acest an.

Etichete
Comenteaza