Tablouri de Grigorescu şi Tonitza, în premieră într-o expoziţie publică, la Cluj GALERIE FOTO / VIDEO

Tablouri de Grigorescu şi Tonitza, în premieră într-o expoziţie publică, la Cluj GALERIE FOTO / VIDEO
O expoziţie ce reuneşte lucrări reprezentative, dar totodată rara sau deloc văzute public, ale unor artişti precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, dar şi mulţi alţii, pot fi admirate în cadrul unei expoziţii deschise la hotelul Best Western Fusion de la intrarea în Floreşti.

Valoarea estimată a unor tablouri poate depăşi 100.000 de euro, cum se întâmplă în cazul lucrării "Care cu boi la asfinţit", de Nicolae Grigorescu, cu valoare estimată între 60.000 - 120.000 de euro, respectiv "Nud cu spatele", de Nicolae Tonitza, cu valoare estimată între 70.000-120.000 de euro. Tablorul "Trei fraţi", care îi prezintă pe copiii lui Nicolae Tonitza, are o valoare estimată între 100.000 - 200.000 de euro. Există însă şi numeroase tablouri cu valori estimate mult mai reduse, de ordinul a mii de euro, multe sub 1.000 de euro.

"Tabloul lui Grigorescu, dar şi majoritatea celor prezente aici provin din colecţii private şi nu au mai fost expuse muzeal. Practic ele vor mai fi putea fi văzute până în 20 martie, după care se vor întoarce în alte colecţii", a subliniat Valeriu Sângeorzan

Conform reprezentanţilor companiei Artmark, organizatoarea expoziţiei, investiţiile în artă au avut un randament mediu de 28%, în ultimii 16 ani, vânzările cumulate din 2011 fiind de asemenea în creşetre faţă de 2009.

"Dorim să construim o piaţă de artă funcţională, conectată cu cea europeană. Încă suntem depaerte de ce înseamnă o piaţă matură. Tocmai de aceea încercăm să aducem colecţionarii şi investitorii mai aproape de colecţiile de artă. Arta a avut un randament mediu de 28% în ultimii 16 ani, superior foarte multor domenii, ceea ce arată că învestiţia în artă este viabilă", a subliniat Manuela Plăpcianu, CEO Artmark.

Expoziţia amintită prefaţează licitaţia de primăvară a casei de licitaţii Artmark, cea mai mare companie de profil din România, acre va avea loc în 20 martie la Bucureşti.

Comenteaza