Noul preşedinte al Senatului UBB, Ioan Chirilă: "am fost surprins şi responsabilizat de propunere"

Noul preşedinte al Senatului UBB, Ioan Chirilă:
Noul preşedinte al Senatului UBB, Ioan Chirilă, se declară surprins de nominalizare.

"Am fost surprins la început de propunerea colegilor, a celor care m-au susţinut. Am fost surprins şi oarecum responsabilizat de această propunere a lor, îndeosebi de ceea ce spuneau ei despre universitate, despre modul cum o văd ei şi valoarea pe care o exprimau cu privire la aceasta", a spus Chirilă după ce a fost validat azi ca preşedinte de către senatorii UBB.

"Toţi doreau o persoană ponderată, echilibrată, care să aibă o orientare culturală şi managerială, şi care să fie capabilă să degaje un anumit tip de discurs care să nu suscite anumite tare ale trecutului şi să identifice zonele pozitive, pe care să încercăm să construim", a explicat el.


Ioan Chirilă este primul preşedinte al Senatului UBB conform noii legi a Educaţiei. Înainte de numirea sa, şedinţele Senatului UBB erau conduse de rectorul Andrei Marga. "E o situaţie nouă într-adevăr, însă am avut privilegiul să particip şi la şedinţe de Senat ale altor universităţi din Europa şi chiar privilegiul de a participa la conferinţa rectorilor universităţilor catolice. El va stabili comisiile şi consiliile din cadrul Senatului, dar va şi reprezenta Senatul în relaţia cu rectorul.

Comenteaza