APM Cluj: "Am pus lacăt pe propriul nostru imobil şi nicidecum pe instituţia culturală care are de mai multe luni o altă locaţie"

APM Cluj:
Angajaţii Casei Municipale de Cultură din Cluj nu au putut intra, azi dimineaţă, în clădire pentru că reprezentaţii Asociaţiei Patronilor şi Meseriasilor (APM) Cluj au schimbat yala de la intrare.

"Casa Municipală de Cultură a fost relocată, de la începutul acestui an, în spaţiile alocate de Primăria municipiului Cluj-Napoca în incinta Casei de Cultură a Studenţilor. Ca un câine fără stăpân, Damian Brudaşcă, directorul general al CMC, a refuzat cu ostentaţie, de nenumărate ori, să dea curs dispoziţiilor venite din partea celor care-i asigură salariul. O situaţie care, prin perpetuare, a generat starea de fapt. Spre ştiinţă, APM Cluj a pus lacăt pe propriul său imobil şi nicidecum pe instituţia culturală care are de mai multe luni o altă locaţie", motivează APM Cluj.

Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj au câştigat în instanţă clădirea Casei Municipale de Cultură.

Conducerea organizaţiei patronale vrea să transforme clădirea din Piaţa Unirii nr. 24 într-un centru de afaceri şi pregătire profesională. Lucrările de renovare vor dura cel puţin doi ani. Mai multe instituţii au contestat modul în care Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) a obţinut imobilul în instanţă.

UPDATE ora 13.16:

Reprezentanţii Primăiei Cluj-Napoca, în subordinea căreia se află Casa Municipală de Cultură, spun că potrivit legii, chiriaşii au dreptul să rămână în spaţiul retrocedat pentru 5 ani, plătind o chirie stabilită de lege.

"Situaţia a fost semnalată în această dimineaţă la primărie. În acest moment au loc şedinţe pe această temă. Faptul că APM Cluj închide accesul pentru chiriaşi înseamnă cu nu respectă legea. Noi susţinem ca instituţia să rămână în clădire pentru următorii 5 ani şi să plătească chiria stabilită prin lege. După expirarea acestui termen există două soluţii: fie instituţia rămâne şi se negociază o nouă chirie, fie pleacă din sediu", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al municipalităţii.

Primăria Cluj-Napoca va căuta soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

Comenteaza