Scandalul TVR - Dolce pe EURO 2012 ia amploare

Scandalul TVR - Dolce pe EURO 2012 ia amploare
Scandalul dintre televiziunea publică şi Dolce TV ia amploare. Proprietarii postului Dolce, Romtelecom, acuză TVR de rea-credinţă: ar fi întrerupt semnalul în aceeaşi zi în care au emis o factură, a cărei neplată stă la baza deciziei de suspendare a acordului.

"TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor din cadrul EURO 2012", arată Romtelecom într-un comunicat de presă, după ce TVR a anunţat azi că a anulat contractul cu Dolce pentru transmiterea unei părţi dintre partidele de la Euro 2012.

"Factura pentru sumă de 550.000 Euro fără TVA (cu scadență în data de 10 iunie 2012) la care se face referire în notificarea transmisă de TVR nu a fost achitată până în prezent de Romtelecom deoarece factură corectă, aferentă sumei, a parvenit companiei în după-amiază zilei de astăzi, 15 iunie 2012", arată Romtelecom în comunicat.

"Menționăm că, anterior, TVR a trimis către Romtelecom o factură greșită pentru sumă sus-menționată. În acest context, Romtelecom a fost nevoită să solicite refacerea facturii, care, în forma ei corectă, a parvenit companiei abia astăzi", mai arată compania de telecomunicaţii.

În ceea ce privește a doua sumă menționată de TVR, cea în valoare de 500.000 Euro, fără TVA, această a fost achitată de Romtelecom, "fără a primi niciun fel de obiecții sau nemulțumiri din partea TVR", conform companiei. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalități de întârziere pentru cele 17 zile. "Este important de menționat că această sumă reprezenta o plată în avans pentru transmiterea competițiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie", subliniază Romtelecom.
Vezi aici poziţia TVR

"Considerăm că decizia TVR de a interzice difuzarea competițiilor este abuzivă, respectiv de a întrerupe semnalul de transmisiune în aceeași zi în care factura refăcută a fost transmisă și recepționată de Romtelecom. Astfel, Romtelecom își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-și proteja interesele în acest caz", arată compania, adăugând că este pregătită să plătească factura, luni. "În plus, pentru a-și demonstra bună credința, Romtelecom își exprimă disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel încât ambele canale să transmită meciurile simultan pentru ca întreg publicul din România să aibă acces la acest conținut".

Etichete
Comenteaza