Case pentru două familii, printr-o fundaţie care a ajutat 400 de familii să primească locuinţe la Cluj

Case pentru două familii, printr-o fundaţie care a ajutat 400 de familii să primească locuinţe la Cluj
Două familii primesc locuinţe prin fundaţia Habitat pentru Umanitate.

 

Locuinţele de pe strada Nădăşel au fost atribuite familiilor Tomşa şi Bumb, după cele trei criterii de selecţie ale fundaţiei. Familiile au semnat contractele iar locuinţele au fost predate, urmând ca cele două familii să se mute în cel mai scurt timp.

Selecţia s-a încheiat în urmă cu trei zile, pe baza a trei criterii - nevoia şi urgenţa unei locuinţe, disponibilitatea de a voluntaria şi respectiv existenţa unui venit din care să poată plăti ratele locuinţei.

"Au intrat în selecţie familiile care au finalizat numărul de ore de muncă voluntară - 50 de ore în cazul familiilor monoparentale şi 100 de ore pentru familiile biparentale şi care au participt la cele două sesiuni prealabile de informare organizate de Habitat for Humanity Cluj. O altă condiţie obligatorie a reprezentat existenţa unui venit constant, încadrat între minim 1.300 şi maxim 2.200 lei pentru o familie cu trei membri", explică oficialii fundaţiei.


Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Totodată, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Comenteaza