IGSU: 50 de localităţi din cinci judeţe, afectate de furtunile din ultimele 24 de ore

IGSU: 50 de localităţi din cinci judeţe, afectate de furtunile din ultimele 24 de ore
Cincizeci de localităţi din judeţele Botoşani, Buzău, Galaţi, Iaşi şi Neamţ au fost afectate de fenomenele meteo din ultimele 24 de ore, când vântul puternic a avariat peste 80 de locuinţe, iar grindina a produs distrugeri la peste 160 de hectare de culturi agricole, potrivit IGSU.

În total, au fost avariate, din cauza vântului puternic, 82 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, şapte curţi, anexe şi subsoluri au fost inundate, iar peste 160 de hectare de culturi agricole au fost afectate de grindină, precizează într-un comunicatInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

De asemenea, au fost afectate trei drumuri judeţene, patru comunale şi 20 de drumuri săteşti.

În judeţul Iaşi, 29 de localităţi au probleme în alimentarea cu energie electrică, echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionând pentru remedierea defecţiunilor, potrivit IGSU.

Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, au acţionat 48 de pompieri militari din cadrul IGSU şi pompieri civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu 19 mijloace de intervenţie, alături de 56 de angajaţi de la Electrica SA şi compania de apă, cu 23 de mijloace de intervenţie, se mai precizează în comunicat.

Etichete
Comenteaza