Reguli speciale de acces la concertul Roxette. Circulaţia tramvaielor va fi oprită

Reguli speciale de acces la concertul Roxette. Circulaţia tramvaielor va fi oprită
Accesul la concertul de pe Cluj Arena se face de la ora 17.

Un număr impresionant de politişti, jandarmi şi oameni de pază sunt mobilizaţi pentru a asigura securitatea evenimentului. Primăria a anunţat că circulaţia tramvaielor va fi oprită în această după amiază, la solicitare Poliţiei, care a cerut închiderea totală a circulaţiei în zona stadionului

Organizatorii le recomandă spectatorilor să urmeze indicaţiile de acces, în funcţie de zona pentru care şi-au achiziţionat bilete. Astfel, posesorii de bilete în zonele Gazon şi Gold Circle vor intra pe la porţile 8, 9, 10, 11, vis-a-vis de Hotel Sport, cei care au bilete la Tribuna 2 (acces dinspre str. George Coşbuc) vor intra pe la porţile 6 şi 7, iar posesorii de bilete la Tribuna 1 (cu acces dinspre Aleea Stadionului) vor intra pe la poarta 12. De asemenea, posesorii de bilete VIP (acces dinspre Splaiul Independentei) vor intra pe la poarta 1. Accesul se va face începând cu ora 17:00, primul concert al serii, cel al trupei Les Elephants Bizzares , fiind programat două ore mai târziu, urmat de recitalul celor de la Grimus. Main-eventul serii, concertul Roxette, va începe în jurul orei 21:00.

Peste 120 de jandarmi vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea în zonă, din care o parte vor fi îmbrăcaţi în civil, potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Aurel Litan. "E necesar dacă vom constata o tulburare a ordinii, ca să putem interveni punctual, să extragem persoanele care creează probleme şi să le putem evacua din incinta stadionului, lăsând spectatorii să se bucure de evenimentul cultural", explică el. În total pentru concert sunt mobilizaţi 120 de poliţişti, la care se adaugă cei 120 de jandarmi, câteva zeci de poliţiştilor locali, 120 de stewarzi şi agenţi de pază.

Toţi cei care ajung la porţile de acces pe stadionul Cluj Arena vor fi supuşi unui control corporal preventiv. Nu este permis accesul cu umbrele, sticle şi orice fel de recipiente, dar nici cu mâncare. "Vor fi comercializate băuturi răcoritoare şi bere în incinta stadionului, în pahare de plastic", a precizat Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Cluj-Napoca. Este interzis şi accesul cu animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semi-profesionale sau aparate de înregistrare audio-video.

Circulaţia tramvaielor va fi închisă în această după amiază, a anunţat ieri primarul Emil Boc. Tramvaiele nu vor fi însă înlocuite cu autobuze, şi nici traficul nu va fi deviat. "Cred că vom putea rezista o după-masă fără tramvai", spune Boc. Decizia vine la solicitarea Poliţiei, care a cerut închiderea circulaţiei auto în zona din imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena. Astfel, nu se va mai circula pe străzile din jurul stadionului - Uzinei Electrice, Ilie Măcelaru, Splaiul Independenţei şi George Coşbuc pe tronsonul din vecinătatea parcului.

Întrebat ce soluţie au clujenii care locuiesc în zona gării şi care trebuie să ajungă în această după-amiază în Mănăştur, Boc a spus că se bazează pe inteligenţa celor aflaţi în această situaţie: "Sunt convins că va găsi soluţii ca să ajungă în termen util acasă".

Tramvaiul este singurul mijloc de transport în comun ce face legătura între zona Gării şi Mănăştur, exceptând linia 9 de autobuz. În plus, şi clujenii care locuiesc în Grigorescu vor avea dificultăţi în a ajunge în zonă în această după-masă, având în vedere că singura linie de transport în comun care face legătura între gară şi cartier este linia 27 de autobuz.

 

 

Etichete
Comenteaza