"Nosferatu" și "Kill List", la festivalul filmului horror şi fantastic "Lună plină" VIDEO

Cunoscuta peliculă "Nosferatu", dar şi "Kill List” – cel mai de succes film britanic independent al anului trecut – vor fi proiectate la festivalul de film horror şi fantastic "Lună plină", organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cea care organizează şi festivalul de film TIFF de la Cluj.

"Kill list" este, parţial, un omagiu sângeros adus clasicului "The Wicker Man", şi spune povestea unui asasin plătit care, la aproape un an de la o misiune ratată, acceptă un nou job doar pentru a observa că, ceea ce pare a fi o treabă simplă, se dovedeşte a fi începutul unui voiaj fără întoarcere în inima întunericului.

Proiecţia-concert a filmului "Nosferatu" din 1922 poate fi urmărită cu acompaniament live asigurat de cvartetul Einuiea. "Nosferatu" este universal considerat primul mare film horror şi va fi proiectat la Biertan la 90 de ani distanţă de la lansare.

De asemenea, în cadrul primei ediţii "Lună plină", amatorii de sperieturi aprige dar pline de umor, pot vedea Rammbock: Zombies la Berlin!, un horror german scurt şi la obiect în care inventivitatea ţine loc de buget, dar şi Eddie, canibalul somnambul, unul dintre cele mai recente filme de gen cu trecere la festivaluri, bifate "fără milă".

De asemenea, cei care jură pe zombies dar care n-au chef de ironii şi glume, au parte, din Africa de Sud, de un horror cu accente gore, în dulcele stil classic: The Dead, un veritabil holy grail al evenimentelor de gen, realizat pe principiul "totul sau nimic", unde "totul" îi poate înfricoşa chiar şi pe cei cu inima rezistentă.

Pentru că genul horror nu presupune numai sânge pe pereţi şi, uneori, o sperietură bună face cât zece membre smulse sau tăiate cu fierăstrăul, selecţia primei ediţii reuneşte câteva dintre cele mai titrate thrillere ale ultimilor doi ani - australianul The Tunnel, povestea unei echipe de filmare care descoperă, într-o reţea abandonată de tuneluri de metrou de sub oraşul Sydney, ceva ce n-ar fi trebuit găsit niciodată, norvegianul Babycall, în care Noomi Rapace e o tânără mamă chinuită de zgomotele ciudate ce se aud din difuzorul instalat în camera băiatului ei, franţuzescul Le village des ombres, ce trimite, via tema relaţiei dintre aristocraţi şi tinereţea veşnică, la deja celebrele Vidocq și Le pacte des loups şi, în fine, spaniolescul Mientras duermes, cea mai recentă provocare marca Jaume Balagueró.

Prima ediţie a festivalului "Luna Plină", unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic, va avea loc în perioada 16-19 august 2012, la Biertan, judeţul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 

Etichete
Comenteaza