Serbări câmpeneşti în două sate clujene. Vezi programul evenimentelor

Serbări câmpeneşti în două sate clujene. Vezi programul evenimentelor
La Turea şi Corpadea se va desfăşura în acest weekend sărbătoarea câmpenească "Fiii satului".

Sâmbătă, prima zi a manifestărilor de la Turea include două competiţii sportive, un concurs de biciclete şi un campionat de fotbal. Clujenii pot participa şi la un bal-disco, organizat pe platoul situat vis-a-vis de fostul conac boieresc, iar la finele serii pot urmări un foc de artificii.

Duminică, vor avea loc slujbe religioase la Biserica Reformată şi la Biserica Ortodoxă, după care toată suflarea satului, împreună cu oaspeţii români şi străini, vor participa la o masă festivă. La ora 16 va avea loc un spectacol folcroric, susţinut de ansamblurile folclorice de dansuri maghiare din Turea, Gîrbău şi Viştea, orchestra profesionistă "Cununa Transilvană" a C.J.C.P.C.T. Cluj (solişti Mariana Morcan şi Amalia Codorean-Chindriş) precum şi un ansamblu folcloric din Ungaria. Seara va continua cu un concert susţinut de solistul de muzică uşoară, Emanuel Cârstea şi cu un spectacol de dans modern al trupei "Sun Light" din Gârbău. Serbările localităţii Turea din comuna Gîrbău se vor încheia cu un bal-disco.

Manifestările închinate fiilor satului au loc duminică şi la Corpadea. Ziua începe cu un microrecital folcloric susţinut de solistele din zonă, Adriana Morocos şi Antonia Jimborean.

Vor urma suite de dansuri de pe Câmpie, interpretate de Ansamblul "Someşul" din Apahida şi "Datini" din Dezmir. De asemenea, un recital extraordinar va fi susţinut de orchestra "Cununa Transilvană" şi solistele sale, Mariana Morcan şi Amalia Codorean-Chindriş. Seara se va încheia cu un recital de muzică uşoară susţinut de Tina Cămărăşan.

Etichete
Comenteaza