Serbări ale fiilor satului, duminică, la Cătina şi Aiton

Serbări ale fiilor satului, duminică, la Cătina şi Aiton
Clujenii sunt invitaţi duminică, 28 iulie, în localităţile Cătina şi Aiton la tradiţionalele serbări ale fiilor satului.

La Cătina, manifestările vor începe la ora 12 cu o masă festivă, urmată de discursurile oficialităţilor şi apoi de premierea celor patru veterani ai satului, supravieţuiori din cel de-al doilea război mondial, precum şi a acelor zece cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

În continuare, manifestarea se va muta apoi la scena ridicată în centrul satului unde, între orele 15- 19 se va desfăşura un spectacol folcloric. În program, pe lângă ansamblurile locale "Cătina", "Muguri de Cătină", "Bătrânii din Feldioara" vor susţine de asemeni recitaluri cele din Buza, Aşchileu, Mociu şi Geaca. În spectacol vor mai evolua: renumitul rapsod Vasile Soporan, acompaniat de Taraful lui Stângaciu, precum şi interpreţii Ana Strâmturean, Maria Marcu, Adrian Socaciu şi Fraţii Zegrean, acompaniaţi de orchestra "Cununa Transilvană" a C.J.C.P.C.T. Cluj. Seara va fi încheiată cu un joc tradiţional la "hora satului" şi balul susţinut muzical de Tina Cămărăşan şi Taraful lui Pop din Fizeş.

La Aiton, spectacolul folcloric va debuta la ora 14.30 cu evoluţia ansamblului "Aitoneasa" şi a solistului Marius Făgădar, urmate de lansarea CD-ului "La fântâna dorului", aparţinând celui mai renumit interpret al locului, Nicolae Bondoi. Pe scena din Aiton vor mai urca ansamblurile folclorice - româneşti şi ungureşti - din Tureni şi Ansamblul "Datina", iar dintre invitaţi amintim pe Amalia Codorean Chindriş, Mariana Morcan, Maria Marcu, Iosif Rusu şi Sava Negrean Brudaşcu, acompaniaţi de orchestra "Cununa Transilvană" a C.J.C.P.C.T. Cluj. Şi, ca întotdeauna la astfel de evenimente, spectacolul folcloric va culmina cu jocul "La hora satului" şi "Balul de la Aiton".

Etichete
Comenteaza