Prima săptămână de şcoală a clasei pregătitoare la Cluj

Prima săptămână de şcoală a clasei pregătitoare la Cluj
Cei mai mici dintre elevi au trecut peste peste prima săptămână de clasă pregătitoare cu multă joacă şi cântece. Pentru ca micuţii să nu se plictisească şi să rămână concentraţi cât mai mult timp, învăţătoarele trebuie să dea dovadă de multă iscusinţă. Fiecare lecţie se transformă într-un joc prin care copii învaţă de fiecare dată ceva nou, transmite REALITATEA TV Cluj.

"Ora de de 45 de minute, din care ei maxim sunt solicitaţi 30-35 de minute. Mergem pe jocuri de cunoaştere,să ştim cu ce bagaj de cunoştinţe vin ei din grădiniţă. O să încercăm să depistăm de pe acum dacă sunt probleme de pronunţie, probleme de auz fonematic, sunete, silabe, cuvinte", a precizat Teodora Baraca, învăţătoare. Orarul copiilor din clasa pregătitoare cuprinde 8 materii printre care comunicare în limba română, matematică şi explorarea mediului, dar şi dezvoltare personală. "Am învăţat să facem lucruri bune, am învăţat să desenăm copaci, am învăţat să facem foarte frumos formele geometrice. Şi cum te pregăteşti în fiecare zi pentru şcoală? Îmi pun caietele, mami numai îmi pregăteşte hainele şi mă îmbrac singur", povesteşte unul din copii.

O problemă cu care s-au confruntat şcolile din Cluj-Napoca a fost împărţirea spaţiului de joacă astfel încât elevii mici să nu îşi petreacă pauzele alături de colegii mai mari. "Noi suntem o şcoală fericită care are posibilitatea să le ofere un spaţiu adecvat şi să departajăm curtea şcolii astfel încât există o intrare unde au acces doar cei mai mici dintre cei mici şi spaţiul respectiv le este rezervat lor", a precizat Carmen Ungurean, directorul liceului Lucian Blaga. Elevii de la clasa pregătitoare petrec zilnic câte 4 ore la şcoală. Până la sfârşitul anului şcolar, ei vor învăţa literele mari de tipar, vor ştii să citească, dar vor avea şi noţiuni elementare de matematică. (D.E.) 7

 

Comenteaza