10.000 de lei cauţiune pentru eliberarea "puşcaşului" de la Galeria Ferdinand

10.000 de lei cauţiune pentru eliberarea
Judecătoria Cluj-Napoca judecă astăzi prelungirea arestului preventiv în cazul lui Marius Moga, unul dintre acţionarii Galeriei Ferdinand, acuzat de uz ilegal de armă legală. Tot astăzi, se va judeca o cerere de eliberare pe cauţiune formulată de inculpat.

Marius Moga a fost arestat în 20 decembrie 2012, cu mandat de la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri. Procurorul de caz, Nicu Moldovan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, a spus că Moga este acuzat de uz de armă letală fără drept, deşi avea autorizaţie pentru arma de vânătoare, însă a folosit-o într-un cadru nelegal.

Incidentul al cărui autor este Marius Moga a avut loc în 19 decembrie, în jurul orei 18:00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului, chiar în incinta Galeriei Ferdinand. Poliţia s-a deplasat imediat la faţa locului şi a deschis o anchetă, concluzia fiind că persoana care a tras cu arma este chiar unul dintre asociaţi. Martorii incidentului au relatat că Marius Moga, fiul patronului Mircea Moga, ar fi tras cu arma sa de vânătoare într-o poartă din incinta galeriei comerciale, care asigura ieşirea din spatele magazinului, din fericire nefiind nici o victimă. Bărbatul a reuşit să fugă de la locul faptei, însă a fost reţinut în scurt timp de poliţişti. În momentul incidentului, în magazin s-ar fi aflat mai mulţi clienţi. Mircea Rus, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, aflat atunci la locul faptei, pentru cercetări, a declarat că nici o persoană nu a fost ameninţată de Marius Moga.

Mircea Moga, tatăl celui reţinut, s-a aflat vreme de mai mulţi ani în clasamentul celor mai bogaţi români, top realizat de revista Capital. Porcelain Manufactures, compania deţinută de familia Moga (Mircea Moga, Ioan Adrian Moga, Marius Lucian Moga, Emil Oltean, Voica Moga, Iosif Blaj şi germanul Michel Sami), a fost înfiinţată în Cluj-Napoca în 1990, fiind prima manufactură de porţelan particulară din România. Investiţia iniţială a fost de 250.000 de dolari, proveniţi dintr-o linie de credit.

Galeria Ferdinand, complex deschis la Cluj-Napoca în 2008, se află într-o clădire cu subsol, parter, două etaje şi mansardă, suprafaţa sa comercială de 1.800 mp fiind delimitată în prezent în 25 de spaţii comerciale. Investiţia pentru amenajarea spaţiului comercial a fost de un milion de euro.

UPDATE 12:30 Cauţiunea a fost stabilită la suma de 10.000 de lei.

Comenteaza