12 drogați și un bețiv prinși la volan de polițiștii clujeni. Mergeau la Electric Castle. S-au dat amenzi de aproape 30.000 de lei

12 drogați și un bețiv prinși la volan de polițiștii clujeni. Mergeau la Electric Castle. S-au dat amenzi de aproape 30.000 de lei

IPS Cluj și-a continuat controalele pentru depistarea persoanelor care se urcă la volan în urma consumului de alcool și stupefiante, chiar pe ruta către festivalul Electric Castle. Polițiștii au reținut 25 de permise în urma a 700 de controale cu aparatele etilotest și drugtest.

Continuă acțiunile polițiștilor clujeni cu sprijinul efectivelor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene.

Peste 700 de șoferi care mergeau la Electric Castle au fost testați

Astfel că, ieri, echipajele de poliție rutieră au acționat în cascadă pe DN1C E576, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive, potrivit unui comuincat IPS Cluj, transmis ZIUA DE CLUJ.

Peste 700 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În urma activităților, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 5 pentru consumul de alcool.

Pentru nerespectarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În cazul a 12 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Exemple semnificative:

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 21.20, au oprit în trafic pentru control pe DN VOCE, la km 3+600, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Cluj.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii aflați în dispozitive au depistat un alt conducător aflat sub influența substanțelor psihoactive, respectiv un bărbat de 35 de ani, din județul Alba.

În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea determinării substanțelor consumate.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunile vor continua în acest sfârșit de săptămână.

Comenteaza