14 elevi clujeni au învăţat cum să acţioneze în caz de dezastre FOTO / VIDEO

14 elevi clujeni au învăţat cum să acţioneze în caz de dezastre FOTO / VIDEO
Un grup de 14 elevi din două școli clujene au învăţat, în Germania, cum să acţioneze în caz de dezastre, la căutări şi salvări umane.

Activitatea a implicat un număr de apoximativ 120 de tineri din organizații de profil asistență la dezastre din cinci țări diferite - 15 tineri din Islanda, 14 din România, 13 din Turcia, 18 din Rusia şi 63 din Germania. Exerciţiile, organizate de THW Jugend (Organizaţia de Tineret a Agenţiei Federale pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre din Germania), au avut loc într-o  fostă cazarmă britanică şi în două poligoane specializate de pregătire ale THW din localităţile germane Bad Nenndorf şi Nordhorn.

Atelierul a urmărit pregătirea patru unităţi mixte între naţionalităţi la standarde valabile global în tehnici de căutări şi salvari urbane specifice vârstei.

Activitatea a câştigat finanţare prin programul european multilateral "Tineret în Acţiune". Activitatea vine ca urmare a colaborarii dintre ISU Cluj şi THW Jugend începând cu anul 2010 în care s-a urmărit alături de cele două şcoli clujene stimularea interesului elevilor pentru a se implica activ în cunoaşterea şi posibilităţilor de răspuns în diferite situaţii de urgenţă.

Comenteaza