18.000 de participanţi la Gaudeamus 2011

18.000 de participanţi la Gaudeamus 2011
Aproximativ 18.000 de persoane au participat la ediţia 2011 a Târgului de carte Gaudeamus, care s-a desfăşurat de miercuri până astăzi la Cluj-Napoca, au anunţat astăzi organizatorii.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată „Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania", de Aurel Sasu. Cartea face referire la "Memoriile" fostului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania.

Trofeul Gaudeamus - locul I, a fost obţinut şi în acest an de editura Humanitas, în timp ce editura clujeană Eikon a obţinut locul 2, o premieră pentru o editură cluejană. Locul 3 a fost acordat editurii RAO.

Au mai fost oferite şi alte premii, între care "Educaţia", trofeul presei, "Miss Lectura", sau premiile etapei zonale a concursului naţional de lectură "Mircia Nedelciu".

Clujenii au putut vizita târgul de carte Gaudeamus Cluj 2011 de miercuri până sâmbătă între orele 10-19, iar astăzi, duminică, între orele 10-14.

Târgul de carte Gaudeamus Cluj a fost organizat de Radio România Actualităţi în parteneriat cu Radio Cluj. Preşedinte de onoare al ediţiei din 2011 a târgului de carte Gaudeamus Cluj a fost Ruxandra Ceserenu.

„În cele cinci zile ale Târgului, Gaudeamus Cluj a devenit centrul vieţii literare şi culturale clujene, adunând un număr impresionant de scriitori, critici literari, eseişti şi universitari transilvăneni, care şi-au lansat şi prezentat ultimele apariţii editoriale sau au luat parte la evenimentele Târgului", precizează reprezentanţii Radio românia Actualităţi în bilanţuol final al evenimentului, postat pe site-ul oficial al târgului de carte Gaudeamus.

În total au participat 76 de expozanţi, reuniţi la 43 de standuri. Numărul total al participanţilor a fost de aproximativ 18.000, fiinde depăşit recorduld e la ediţia din 2010, conform organizatorilor.

 

 

La eveniment au participat edituri din întreaga ţară, între care Nemira, All, Rao, dar şi edituri clujene, între care Eikon, Casa Cărţii de Ştiinţă, Presa Universitară clujeană, Argonaut.

Festivitatea de premiere a avut loc atsăzi la prânz în cortul amplasat în Piaţa Unirii.

 

Comenteaza