200 de rezidenţi români carantinaţi în Germania, potoliţi cu poliţia după ce au devenit agresivi

200 de rezidenţi români carantinaţi în Germania, potoliţi cu poliţia după ce au devenit agresivi
| Foto: profimedia

Forţele de ordine au fost trimise să menţină securitatea unui bloc turn aflat în carantină. 700 de persoane au fost plasate în carantină, iar 200 dintre aceştia au intrat în conflict cu poliţia. Locuitorii i-au atacat pe poliţişti cu artificii, sticle şi bare metalice, conform oficialilor germani.

Un număr de 700 de muncitori de la fabricile de carne au fost plasaţi în carantină, iar dintre aceştia 200 au devenit agresivi cu forţele de ordine. Locuitorii au atacat poliţia cu artificii, sticle şi bare metalice, au declarat oficialii germani. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi atunci când protestatarii au vrut să treacă de un cordon de securitate, scrie Mediafax.

Până vineri, s-a constatat că un număr de 120 de persoane au fost infectate. Marea majoritate a rezidenţilor au respectat carantina.

Rezidenţii sunt supuşi unor testări duble iar pentru a părăsi blocul, rezultatul trebuie să fie negativ de fiecare dată.

Oficialii au citat probleme de comunicare în discuţiile cu rezidenţii, mulţi dintre aceştia nu înţelegeau necesitatea efectuării unui al doilea test. Au fost delegaţi translatori pentru a traduce din germană în română, pentru cetăţenii români, relatează BBC.

Comenteaza