32°C la umbră în Cluj-Napoca miercuri seara / Câte grade să fi fost într-un autobuz CTP fără aer condiţionat şi geamuri cât latul palmei

32°C la umbră în Cluj-Napoca miercuri seara / Câte grade să fi fost într-un autobuz CTP fără aer condiţionat şi geamuri cât latul palmei
| Foto: ZIUA de CLUJ

Este cod galben de caniculă şi la Cluj-Napoca, iar aerul devine irespirabil afară. Dacă te urci din greşeală într-un autobuz CTP fără aer condiţionat, te coci la propriu. 

Dacă ai ales lăsarea serii pentru a rezolva treburile ocolite pe timpul zilei şi te gândeşti că s-a mai răcorit pe afară, ghinion. Temperatura aproape de ora 8, în seara de miercuri, 19 iunie, era de 32 de grade la umbră în Cluj-Napoca.  

Ai urcat pe autobuzul 9 ca să ajungi în centru, dar constaţi că îţi stă inima în loc de căldură. De ce? Deoarece NU este aer condiţionat. Autobuzul este din acela alb, cu geamuri înguste cât latul de palmă, dechise, ce-i drept, dar nu pot ventila caldura care urcă din asfaltul încins şi din motorul turat. 

Asta e, alegi să te dai jos la următoarea staţie decât să leşini în autobuz şi să aştepţi o maşină care corespunde promisiunilor din obligaţiile pe care CTP Cluj transmite că le are faţă de călătorii săi. 

CTP Cluj Napoca S.A, este obligată, printre altele: "să asigure condiţiile de execuţie a transportului în condiţii de regularitate, sigurantă şi confort; să pună în circulaţie mijloace de transport public în stare tehnică corespunzătoare, curate, dezinfectate, ventilate pe timp călduros;", etc.

Se pare că nu toate maşinile puse în circulaţie pe caniculă de CTP Cluj se ridică la aceste standarde, aşa că cei care se urcă în mijloacele de transport public din oraş trebuie să fie cu băgare de seamă la urcare ce alegere fac. Altfel, din Mănăştur până la Gară, autobuzul CTP trebuie escortat în curând şi de câteva ambulanţe :( 

Comenteaza