5,5 milioane de euro pentru candidatura Clujului la Capitală Europeană a Tineretului

5,5 milioane de euro pentru candidatura Clujului la Capitală Europeană a Tineretului
Programul Clujului pentru titlul de capitală europeană a tineretului în 2015 va avea un buget de aproape 5,5 milioane de euro.

Demersul a fost iniţiat de un ONG, Grupul PONT, susţinut de Primăria Cluj-Napoca prin programul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020.

Decizia se ia sâmbătă la Maribor, în Slovenia. "Avem încredere că oraşul poate fi în 2015 capitală europeană a tineretului, ceea ce ar însemna paşaportul pentru capitală culturală europeană în 2020", spune primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca e primul oraş care se califică în această fază a competiţiei. "Eu cred că studenţii, care şi în prezent au organizaţiile lor şi lucrează foarte eficient în ce fac, cu profesionalism şi dedicaţie, vor fi cei care vor conduce Cluj-Napoca peste 20-30 de ani", spune Andrei Farkas, de la Grupul PONT.

Întrebat cât din bugetul total estimat de 5,47 milioane de euro va fi acoperit de Primărie, edilul Emil Boc spune că va plăti toate acţiunile pe care oricum le-ar fi derulat.

"Bugetul a fost considerat accceptabil", spune Boc. "Primăria va finanţa toate acţiunile toate care nu vor putea fi finanţate prin alte surse. Vizibilitatea va fi enormă o dată ce obţinem titlul. O dată ce ai dobândit titlul, capacitatea de a atrage sume este uriaşă. Dar primăria are, dincolo de deschiderea de a finanţa toate acţiunile de a-l face eligibil, dorinţa să finanţeze în continuare proiectele complementare, în măsura în care nu vom găsi resurse din alte medii.

 

Aceasta este o competiţie organizată de European Youth Forum şi a ajuns în acest an la a şaptea ediţie. Până acum, titlul a fost primit de Rotterdam (Olanda) în 2009, Torino (Italia), Antwerp (Belgia) şi Braga (Portugalia). Anul viitor, titlul ajunge în Maribor, pentru ca în 2014 să ajungă în Grecia, la Salonic. Candidatura Clujului, anunţată în luna martie, e susţinută de peste 30 de organizaţii de tineret din oraş.

Vezi aici detalii despre candidatură

Etichete
Comenteaza