Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să te înscrii în concursul cu premii de 5.500 euro pentru Clujul viitorului

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să te înscrii în concursul cu premii de 5.500 euro pentru Clujul viitorului
Clusterul de Tehnologia Informaţiei din Cluj, ce a anunţat ieri un concurs cu premii de 5.000 de euro pentru tineri, revine azi cu condiţiile de participare.

Competiţia îşi propune generarea de idei şi soluţii creative pentru proiectul de dezvoltare urbană Cluj Innovation City şi face parte din seria de proiecte ce popularizează evenimentele din 2015, când Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului. Competiţia este deschisă studenţilor din toate domeniile - de la IT, Arhitectură, Ştiinţe Economice şi Drept la Sociologie, Administraţie Publică, Educaţie sau Arte din orice universitate.

„Proiectul Cluj Innovation City vizează crearea unui oraş inteligent, aliniat la politicile mondiale de dezvoltare economică, tehnologică, ecologică, arhitecturală, administrativă şi socială", explică directorul executiv al Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen. "Concursul îşi propune să fie un catalizator de idei creative şi inovatoare, care să angreneze comunitatea tinerilor. Este prima iniţiativă de acest gen, sperăm dintr-o serie, prin care, împreună cu Tineret@Cluj-Napoca 2015 (Capitala Europeană a Tineretului), le oferim tinerilor posibilitatea de a se implica într-un proiect de anvergură pentru oraş şi ai cărui beneficiari vor fi chiar ei".

Pentru a participa la competiţie, studenţii se pot înscrie individual pe platforma online pusă la dispoziţie pe clujit.ro până în 10 mai. Ulterior, participanţii vor fi încurajaţi să formeze echipe multidisciplinare de până la şase persoane, din cel puţin două discipline diferite, care să dezvolte un proiect de viziune pentru Cluj Innovation City şi să pună în aplicare cele mai avansate şi inovative concepte referitoare la infrastructura oraşului, un model economic nou, un cadru legislativ favorabil, precum şi metode revoluţionare de învăţare şi cercetare.

Pe baza propunerilor depuse, organizatorii vor selecta 5-8 echipe cărora li se vor acorda premii în valoare totală de aproximativ 5.500 euro şi care vor fi invitate să participe la un workshop pentru realizarea unei viziuni comune a conceptului detaliat în cadrul concursului pentru Cluj Innovation City, coordonat de o echipă internaţională formată din persoane cu experienţă în domenii precum design, arhitectură, economie, administraţie publică şi nu numai.

„Viziunea rezultată în urma concursului nostru va trebui să ţină cont de legatura directă între oraşul existent şi Cluj Innovation City, acestea trebuind să se potenţeze reciproc pentru a contribui la dezvoltarea şi creşterea economică a regiunii în ansamblu. Avem convingerea că în cadrul concursului se vor genera foarte multe idei inovative de dezvoltare a oraşului", a adăugat arhitectul Rareş Drăgan, din partea organizatorilor concursului.

Data limită de depunere a proiectelor este 7 iulie 2013, iar componenţa juriului va fi anuntaţă pe 10 aprilie şi va cuprinde personalităţi ale mediului academic şi specialişti

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în octombrie 2012 care are ca membri fondatori 23 de companii de IT, 2 instituţii de învăţământ superior, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, 7 instituţii publice şi organizaţii catalizator. Este o iniţiativă de business cu scopul de a creşte competitivitatea în IT, de a face mai vizibilă şi mai atractivă industria IT din România, respectiv de a poziţiona Clujul ca un hub regional IT inovator. Clusterul are susţinerea guvernului şi a autorităţilor locale, care consideră Cluj IT o iniţiativă de importanţă naţională.

Programul Tineret@Cluj-Napoca 2015 este conceptul prin care Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Mesajul principal al programului este 'SHARE', ce subliniază faptul că prin împărtăşirea spaţiului, culturii, bucuriei, puterii şi viziunii tinerilor în mod european şi responsabil, putem contribui la dezvoltarea unei comunităţi clujene şi europene mai puternice pentru aceştia.


Titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 a fost câştigat printr-un efort comun şi o cooperare a Primăriei Cluj-Napoca şi a sectorului organizaţiilor de tineret din municipiu printr-un concurs la nivel european. Programul Capitalei doreşte fidelizarea tinerilor locali, din România şi Europa faţă de Cluj prin evenimente publice, activităţi profesionale, schimburi de tineri şi formare de reţele individuale şi instituţionale sustenabile.

Comenteaza