A ajuns în ţară Lumina Sfântă de la Ierusalim!

A ajuns în ţară Lumina Sfântă de la Ierusalim!
| Foto: sursa: antena3.ro

Delegaţia Patriarhiei a primit Lumina Sfântă de la Ierusalim. Lumina de la Sfântul Mormânt a ajuns în România cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti la ora 18.30.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Distribuirea Luminii Sfinte va începe după ora 20.00, astfel încât românii care și-au dorit acest lucru să aibă Lumină în locuințe.

Slujbele vor fi oficiate de către preoți cu bisericile goale.

Biserica Sfântului Mormânt, la fel ca multe alte biserici a fost închisă, iar locul Învierii a fost aproape pustiu în ziua când, de aproape 2000 de ani, Sfânta Lumină se coboară ca un dar pentru întreaga omenire. Închiderea locaşului de cult nu afectează însă slujbele. Preoţii ortodocşi, catolici, armeni şi copţi vor continua sa se roage şi în lipsa credincioşilor. Inima creştinătăţii este zăvorâtă dar rugăciunea rămâne în libertate.

Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă astăzi doar pentru ceremonialul pogorârii Luminii sfinte în condiţii de restricţii privind pandemia de COVID-19.

Comenteaza