A fost deschis un nou apel de idei inovative de afaceri generate de tineri în cadrul FIX Cluj 2024

A fost deschis un nou apel de idei inovative de afaceri generate de tineri în cadrul FIX Cluj 2024

Până în 4 august, tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani pot depune idei de afaceri care rezolvă probleme sociale relevante și profunde, în acord cu obiectivele dublei tranziții (verde și digitală) cu impact local și potențial de scalare.

În program se pot înscrie echipe care:

- sunt formate din minim 2 și maxim 5 membri
- toți membrii echipei au între 16 - 26 ani
- membrii echipei se încadrează la una dintre următoarele condiții: locuiesc în Cluj-Napoca (reședința permanentă sau temporară), muncesc în Cluj-Napoca sau studiază în Cluj-Napoca.

FIX Cluj se implementează în două etape - cea de Ideație, care oferă suport și o finanțare de 3000 de euro/echipă celor până la 40 de echipe și etapa de Incubare - în care până la 10 dintre echipe sunt validate de juriu pentru a continua programul și a beneficia de suportul financiar de până la 12.000 euro.

În selecția finală, dintre aceste echipe, până la 4 sunt selectate pentru a-și forma entitatea legală - un startup fondat de tineri și a beneficia de finanțare de până la 35.000 de euro. Prin parcurgerea cu succes a unei echipe aceasta poate beneficia de finanțări directe de până la 50.000 de euro.

Comenteaza