A fost extrădat pedofilul clujean condamnat la 10 ani de închisoare

A fost extrădat pedofilul clujean condamnat la 10 ani de închisoare

Pedofilul fugar „DJ Boroș” a fost extrădat din Italia și își va săvârși pedeapsa în Penitenciarul Gherla.

Clujeanul Pop Mihai Bogdan, pedofil fugar condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracţiuni sexuale contra minorilor, a fost adus, sâmbătă, în ţară din Italia, şi va executa sentinţa într-un penitenciar din România, anunţă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, individul îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Gherla.

„Justiţia s-a făcut până la capăt, iar colegii de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor l-au preluat pe Pop Mihai Bogdan şi, după ce îşi va petrece 21 de zile în carantină la Rahova, îl vor duce la Penitenciarul Gherla unde îşi va ispăşi pedeapsa pentru faptele revoltătoare pe care le-a săvârşit. Este un moment în care se arată că nimeni nu este mai presus de lege şi că toate autorităţile au colaborat eficient pentru a aduce acest individ în faţa justiţiei", a afirmat Gorghiu într-o declaraţie de presă transmisă de Ministerul Justiţiei.

Ea a subliniat importanţa abordării cu seriozitate a tuturor cazurilor de fugari, indiferent de amploarea lor mediatică.

„Fiecare individ trebuie să răspundă în faţa legii, iar colaborarea între autorităţi este esenţială pentru asigurarea unui sistem judiciar echitabil şi eficient. Acest caz demonstrează că, în România, justiţia este un pilon solid în lupta împotriva infracţiunilor, inclusiv a celor de o gravitate deosebită", a adăugat Alina Gorghiu.

Mihai Bogdan Pop, ajuns celebru cu pseudonimul DJ Boros, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru act sexual cu minori, trafic de minori și pornografie infantilă și la plata a câte 70.000 de lei pentru fetele pe care le-a abuzat.

„Contopeşte pedepsele principale de 3 ani şi 6 luni închisoare, 1 an închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani închisoare, 3 ani închisoare, 4 ani închisoare, 4 ani închisoare şi 2 ani închisoare, aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 6 ani şi 8 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv din 20 ani închisoare), inculpatul urmând să execute în regim de detenţie pedeapsa principală de 10 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 2 din Codul Penal aplică alături de pedeapsa principală de 10 ani şi 8 luni închisoare pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. g, n şi o din Codul Penal pe o perioadă de cinci ani, respectiv a dreptului de a desfăşura orice activităţi de instruire a copiilor cu vârsta mai mică de 15 ani, a dreptului de a comunica cu persoanele vătămate”, arata soluția instanței clujene. 

Comenteaza