A început simularea bacalaureatului la nivelul Clujului

A început simularea bacalaureatului la nivelul Clujului
Aproximativ 5.800 de elevi clujeni au susţinut, luni, simularea judeţeană a bacalaureatului la proba de limba şi literatura română. Examenul a fost unul strict, fiind organizat după regulile bacalaureatului.

 

„La proba de limba şi literatura română au participat aproximativ 5.800 de elevi dintre care 5.271 sunt elevi în clasa a XII-a, iar restul elevi la seral", a declarat Andreea Coroian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj. Proba de limba şi literatura română a început la ora 12 şi a durat trei ore. „Nu au existat probleme. Simularea s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii ca şi examenul de bacalaureat în sensul că au existat supraveghetori în săli, dar şi camere video", a explicat Coroian. Mai mult, subiectele au fost realizate de profesori la nivel judeţean.

„La finalizarea probei, lucrările vor fi duse într-un centru de evaluare unde vor fi corectate de profesorii de limba şi literatura română. După corectare, lucrările vor fi transmise înapoi către şcoli astfel încât fiecare profesor să le poată discuta cu fiecare elev sau părinte în parte", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj. Astăzi va avea loc simularea la limba maternă a bacalaureatului, miercuri cea a probei obligatorii a profilului, iar joi va avea loc proba la alegere a profilului. Săptămâna trecută alţi 5.000 de elevi clujeni au susţinut simularea probelor din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul clasei a VIII-a.

 

Comenteaza