A tăcut când a fost întrebată, acum femeia care a aruncat în aer un bloc în Floreşti spune că-i pare rău

A tăcut când a fost întrebată, acum femeia care a aruncat în aer un bloc în Floreşti spune că-i pare rău
Avocaţii femeii care a aruncat în aer un bloc în Floreşti explică azi gestul.

Până acum femeia a refuzat orice comentarii. "Gestul acesteia reprezintă un act al unei persoane disperate, care la acel moment a considerat că a pierdut totul la o vârstă înaintată", spune avocatul Dan Cherteş într-un comunicat de presă.

Acesta adaugă că femeia, Margareta Jula, a recunoscut fapta în totalitate şi e conştientă de prejudiciul creat vecinilor săi, "prejudiciu pe care nu l-a dorit şi pe care îl regretă".

Amintim, potrivit procurorilor care au cerut în instanţă arestarea femeii, în noaptea de 1 spre 2 iulie, Margareta Jula a demontat, cu ajutorul unui cleşte, furtunul de alimentare cu gaz a aragazului din bucătăria apartamentului ei, în aşa fel încât să permită scurgerea gazului metan, concomitent cu aprinderea unei candele cu ulei, având intenţia să provoace o explozie care să distrugă apartamentul, după care a părăsit apartamentul, iar în jurul orei 02:00 a avut loc o explozie, care a provocat distrugerea apartamentului în care locuia, precum şi a uşilor metalice de intrare, tâmplăriei PVC a altor 14 apartamente şi a unui număr de şase autoturisme parcate în apropiere".

Margareta Jula a fost arestată preventiv miercurea trecută, de către Judecătoria Cluj-Napoca, fiind acuzată de distrugere. Hotărârea a fost atacată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Etichete
Comenteaza