Absolvent de Cluj, poate ajunge Avocat al Poporului

Absolvent de Cluj, poate ajunge Avocat al Poporului
Un fost premier, absolvent în urmă cu 30 de ani a facultăţii de Drept din Cluj, are şansa să ajungă Avocat al Poporului în următorii 5 ani; decizia o iar Parlamentul astăzi.

Membrii comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat ieri în şedinţă comună, cu 25 de voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă", candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca plenul reunit să se pronunţe în cursul zilei de astăzi.
Ciorbea a fost propus pentru funcţia de Avocat al Poporului de către grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi Camera Deputaţilor.

Mandatul lui Ciorbea, dacă va fi votat şi de către plen, va fi de cinci ani de la data numirii sale, putând fi reînnoit o singură dată.

Victor Ciorbea a precizat, în cadrul audierilor, că are studii juridice superioare, că a absolvit Facultatea de Drept din Cluj în 1979, fiind singurul şef de promoţie pe ţară din perioada comunistă de la facultăţile de drept şi ştiinţe sociale fără să fie în acel moment membru al PCR.

Comenteaza