Accident cu doi morţi şi 20 răniţi în Căşeiu. Vezi ce s-a întâmplat FOTO / VIDEO

Accident cu doi morţi şi 20 răniţi în Căşeiu. Vezi ce s-a întâmplat FOTO / VIDEO
În urmă cu puţin timp, un accident deosebit de violent s-a produs în localitatea clujeană Căşeiu, la ieşirea spre Baia Mare.

Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite într-un accident produs în localitatea clujeană Căşeiu, la ieşirea spre Baia Mare.

În accident au fost implicate două maşini, un tractor şi un autocar. Se intervine cu patru echipaje SMURD şi unul de descarcerare.

UPDATE 20.18 Din cei circa 15 răniţi, trei sunt în stare gravă.

UPDATE 20.51"O persoană a decedat, iar 18 persoane au fost rănite, dintre care două grav, în comuna Căşeiu, judeţul Cluj, pe DN 1 C, în urma coliziunii dintre un tractor şi un autocar. Persoanele rănite sunt transportate la spitale din Dej şi Cluj-Napoca. ISU Cluj a intervenit cu patru echipaje SMURD şi maşini de la Ambulanţă, dar şi cu o maşină de descarcerare", a spus Anca Purdea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Potrivit acesteia, traficul rutier este blocat la această oră în zona producerii acidentului.

UPDATE 20.55 A decedat o a doua persoană, pe care medicii încercau să o resusciteze timp de 40 de minute. Conform unor surse oficiale, ar fi vorba de 13 răniţi, doi grav.

UPDATE. Douăzeci de răniţi şi doi morţi este bilanţul accidentului.

Conform unor informaţii oficiale, şoferul unui autoturism Seat, care circula dinspre Dej înspre Baia Mare nu a observat un tractor care staţiona şi a ajuns sub remorca acestuia, care, se pare, nu era semnalizată. În urma impactului, maşina a fost proiectată pe sensul opus, unde a fost izbită de un autocar care venea dinspre Baia Mare, iar apoi, autoturismul Seat a fost lovit şi de o maşină BMW. Douăzeci de persoane au fost rănite, iar doi tineri din Seat au decedat.

Autocarul, în care se aflau 47 de pasageri şi care se deplasa pe ruta Satu Mare-Bucureşti a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului. Călătorii au reuşit să iasă printr-un geam din spatele autocarului.

O armată de medici, poliţişti şi pompieri s-au deplasat imediat la faţa locului. A fost nevoie de echipaje medicale sosite de la Beclean, Gherla, Bistriţa sau Cluj-Napoca pentru a transporta toate victimele la spital. Dintre cei 20 de răniţi, doi au ajuns la UPU Cluj.

"În cursul serii au fost aduse la camera de urgenţe a Spitalului Municipal Dej un număr de 20 de victime, dintre care două erau în stare mai gravă, cu traumatisme craniene şi au fost îndrumate la UPU Cluj; restul de 18 au rămas aici şi suntem în curs de investigaţie. Aceştia sunt în stare bună", a declarat doctorul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

"La faţa locului ne-am deplasat cu toate maşinile din teren, am solicitat ajutor din judeţ. În momentul ajungerii am constatat decesul şoferului unuia dintre autoturisme, iar cel de-al doilea, cel din dreapta, în stare foarte gravă, încarcerat. Colegii de la SMURD Baia Mare l-au resuscitat pe cel încarcerat. Noi ne-am ocupat de o a treia victimă din maşina implicată direct în accident, un tânăr inconştient cu multiple fracturi, cu traumatism cranio-cerebral sever; s-au practicat măsurile de reanimare-resuscitare la locul accidentului", a spus și doctorul Mariana Baciu, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dej.

Circulația în zonă a fost blocată mai bine de două ore. Şoferul tractorului, spune comisarul şef Aurel Mureşan, comandantul Poliţiei Dej, va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

UPDATE 11.41 Conform medicului Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, toate persoanele care au ajuns aseară la unitatea spitalicească au fost externate.

Comenteaza