Accidentul de pe Moților: Un șofer de 72 de ani, băut, a virat stânga, pe "interzis"

Accidentul de pe Moților: Un șofer de 72 de ani, băut, a virat stânga, pe "interzis"
| Foto: Facebook

Două persoane au fost rănite în accidentul de marți, de pe Calea Moților, în care au fost implicate trei autoturisme.

Accidentul a avut loc la intersecția Calea Moților cu străzile Mihai Eminescu și Iuliu Hațieganu (detalii AICI). Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că impactul cu autoturismul care circula dinspre Mănăștur spre Centru a survenit după ce un bărbat în vârstă de 72 de ani, care conducea una dintre mașinile implicate, a virat la stânga de pe Calea Moților spre strada Iuliu Hațieganu, cu toate că manevra este interzisă - deplasarea pe direcția Centru spre Mănăștur fiind posibilă doar înainte.

Mai mult, polițiștii au constatat că "bunicul" de la volan era și băut, având o concentrație de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma primelor verificări, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din Cluj-Napoca, care circula cu autoturismul înspre cartierul Mănăștur, ar fi efectuat un viraj la stânga spre o stradă secundară, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus.

După impact, autoturismul condus de bărbatul de 72 de ani a fost proiectat într-un alt autovehicul.

În urma testărilor cu aparatul etilotest, bărbatului în vârstă de 72 de ani i-a rezultat o concentrație de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În urma accidentului, atât bărbatul de 72 de ani, cât și o femeie, în vârstă de aproximativ 50 de ani, aflată în autoturismul care circula din sensul opus, au solicitat îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13.00, iar circulația în zonă a fost blocată.

 

Comenteaza