Un fost securist ajunge şef de comisie în Consiliul Judeţean

Un fost securist ajunge şef de comisie în Consiliul Judeţean
Axente Husar, fostul ofiţer de Securitate ajuns consilier judeţean pe listele Partidului Poporului "Dan Diaconescu", a ajuns preşedintele unei comisii de specialitate din CJ Cluj.

PPDD a primit preşedinţia uneia dintre cele şapte comisii de specialitate din Consiliul Judeţean, în virtutea numărului mare de fotolii, în număr de trei. Dintre aceştia, a fost ales Axente Husar, acesta va fi preşedinte la comisia de specialitate pentru relaţia cu autorităţile şi administraţia locală.

Husar recunoaşte că a fost ofiţer de informaţii în timpul regimului comunist. "Nu-mi e ruşine", spune el. "Am fost ofiţer de informaţii, am lucrat trei ani înainte de Revoluţie la Securitate, la contrainformaţii economice - sabotaj sau subminarea economiei Statului. Şi acolo erau spioni şi trădători". El spune însă, referitor la acuzele că ar fi urmărit un cult religios scos în afara legii în timpul regimului comunist, este vorba de Martorii lui Iehova, că nu a avut nicio legătură cu acest cult. "E o confuzie. Nu neg că am fost ofiţer de informaţii, nu-mi e ruşine, dar nu am avut nicio legătură cu acel cult. Eu am răspuns de fabrica de ciment de la Turda", a spus el.

"A fost pus de un partid, care îl susţine, de aici nu mai e treaba mea", a comentat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Din comisia pentru relaţia cu autorităţile şi comunităţile locale fac parte Axente Husar ca preşedinte, Ferencz Ştefan (UDMR) ca secretar, şi Mihai Szeplekan (USL), Rareş Rusu (PDL) şi Radu Borza (PDL) ca membri.

Vezi aici cine este Axente Husar

Comenteaza